NEZAKONITO IMENOVANA PA ODMAH POČELA NEZAKONITO I RADITI: Dodikova šefica gasi slobodne TV stanice koje posluju od marketinga

Pomenuta Agencija pravdu će potražiti na sudu, ali i ugrožene TV stanice.

  • Društvo

  • 26. Maj 2024  

  • 0

Jedina Agenciji za mjerenje TV gledanosti u BiH, “Audience Measurement ”, koja ima validne dozvole i licencu za rad, od sutra ima zabranu rada. Odluka je to Dodikove Milice Krstić Ristović, koja je nezakonito postavljena za direktoricu Instituta za metrologiju BiH. Pomenuta Agencija pravdu će potražiti na sudu, ali i ugrožene TV stanice, prenosi BN televizija.

Tako od ponedjeljka nema mjerenja gledanosti, ali ni novca za slobodne televizije koje su živjele od reklama i gledanosti.

Izražavajući javno protest, slobodne i nezavisne televizije, među kojima je i BN TV, ne mogu da vjeruju da niko od nadležnih u ovoj državi ne reaguje na nezakonite radnje i pravno nasilje koje sprovodi SNSD-ova direktorica Instituta za metrologiju, koja je na tu funkciju i došla na nezakonit način.

Očito njen osnovni zadatak jeste da po nalogu svog partijskog šefa Milorada Dodika ugasi TV kuće, koje samostalno rade i zavise od medijskog tržišta.

Posljedice odluka SNSD-ove direktorice Instituta su katastrofalne jer ukidanjem mjerenja programa neće biti reklama što će prouzrokovati gašenje TV stanica, jer će doći i do znatnog smanjenja prihoda, a time i do manje produkcije TV programa.

Nakon zabrane mjerenja gledanosti TV programa, jedinoj akreditovanoj agenciji u BiH, reagovale su brojne TV stanice, ukazujući na njene pogubne posljedice što će izazvati potpuni kolaps cijelog tržišta oglašavan

Većina TV kuća (osim RTRS, ATV i UNA TV) upozoravaju da će posljedice ovakve odluke biti i masovna otpuštanja zaposlenih, jer ako nema reklama nema ni novca za plate zaposlenih i funkcionisanje TV stanica.

Ovakva odluka Dodikove direktorice uvodi medijski mrak u Bosni I Hercegovini, gdje neće biti slobodnih i nezavisnih TV stanica.

Kako saznajemo, sudu će se obratiti brojne TV stanice, čiji rad direktno ugrožava SNSD-ova direktorica Instituta za metrologiju Milica Krstić Ristović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...