PIŠI PROPALO: Južna Koreja objavila video neuspješnog lansiranja sjevernokorejskog satelita...

Jednominutni crno-bijeli video koji je dostavio Združeni štab Južne Koreje (JCS) pokazao je nešto što je izgledalo kao eksplozija na nebu praćena bljeskovima.

  • HiTec

  • 28. Maj 2024  28. Maj 2024

  • 0

Južna Koreja je u utorak objavila video snimak za koji je njena vojska rekla da pokazuje trenutak kada je posljednji pokušaj Sjeverne Koreje da lansira satelit završio neuspjehom.

Jednominutni crno-bijeli video koji je dostavio Združeni štab Južne Koreje (JCS) pokazao je nešto što je izgledalo kao eksplozija na nebu praćena bljeskovima.

Video je snimljen uređajem za posmatranje na južnokorejskom patrolnom brodu, saopćio je JCS.

Sjeverna Koreja je objavila da je njen najnoviji pokušaj lansiranja novog vojnog izviđačkog satelita propao je u ponedjeljak tokom leta prve faze rakete.

Prvobitna analiza je sugerirala da je uzrok bio novorazvijeni raketni motor na tekuće gorivo, ali se istražuju i drugi mogući uzroci, navodi se u izvještaju koji je prenio državni medij KCNA.

Pokušaj je uslijedio samo nekoliko sati nakon što je Pjongjang izdao upozorenje da će pokušati lansirati satelit do 4. juna, što bi bio njegov drugi špijunski satelit u orbiti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...