U TAVI NAPRAVITE PEČENE JABUKE: Hranjiva poslastica koja može doprinijeti mršanju, potrebno je tek pet sastojaka

Jabuke su prirodno bogate vlaknima i vodom, a oboje pridonose osjećaju sitosti. Kada se peku, njihovi se prirodni šećeri povećavaju.

  • Gastro

  • 28. Maj 2024  28. Maj 2024

  • 0

Uživanje u poslasticama ne mora štetiti našim fitness ciljevima. Zdravi deserti odlični su za zadovoljavanje želje za slatkim, uz održavanje uravnotežene prehrane.

Takve se poslastice obično prave od hranjivih sastojaka poput voća, cjelovitih žitarica, orašastih plodova i prirodnih zaslađivača.

Pečene jabuke su hranjiva slatka poslastica koja može doprinijeti mršanju. Ova jednostavna, ali zadovoljavajuća opcija, nudi prirodnu slatkoću koja je puna vlakana i esencijalnih hranjivih tvari.

Proces pečenja poboljšava njihov okus, stvarajući odličan desert ili međuobrok.

"Pečene jabuke izvrstan su desert pogodan za mršanje. Jabuke su prirodno bogate vlaknima i vodom, a oboje pridonose osjećaju sitosti. Kada se peku, njihovi se prirodni šećeri povećavaju, pružajući sladak okus bez potrebe za dodavanjem šećera. No, dodavanje cimeta može poboljšati okus i pomoći u regulaciji razine šećera u krvi", kazala je dijetetičarka Michelle Saari.

Sastojci:

30 gr putera

8 jabuka, očišćenih i narezanih

60 gr šećera

malo mljevenog cimeta

malo muškatnih oraščića

Priprema:

1. Otopite puter u velikoj tavi.

2. Stavite jabuke i dodajte šećer, cimet i muškatne oraščiće.

3. Dinstajte na puteru dok jabuke ne omekšaju i porumene, otprilike 10 do 15 minuta.  

I to je to, vaše jabuke pečene na tavi su gotove. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...