XAVI SE ŽELIO RIJEŠITI LEWANDOWSKOG: Zamjerao je poljskom napadaču manjak empatije prema...

(...) mladim igračima.

  • Zabava

  • 29. Maj 2024  29. Maj 2024

  • 0

Odlazak Xavija s Barcelonine klupe i dolazak Hansija Flicka na nju promijenit će već određene sudbine nekolicine igrača katalonskog giganta. Među njima je i ona Roberta Lewandowskog, poljskog napadača kojeg se Xavi želio riješiti. Lewandowski (35) je pod ugovorom do ljeta 2026. godine.

U prošloj sezoni postigao je 19 golova i upisao osam asistencija u 35 prvenstvenih utakmica, a ukupno je stigao do učinka od 26 pogodaka i devet asistencija kroz 49 ogleda. Xavi nije namjeravao oslanjati se na njega u sljedećoj sezoni. Pišu to španski mediji i otkrivaju što je smetalo sad već bivšem Barcinom treneru kod poljskog napadača.

Dva razloga zbog kojih se bio odlučio na njegovu prodaju su bila zbog taktike. Xavi je smatrao da Lewandowski nema dovoljno energije za presing na posljednju liniju suparničkih ekipa, ali i da ne daje dovoljno u igri bez lopte. Također, želio je napadača koji će bolje povezivati igru, što od Lewandowskog, ističu španski mediji, nije dobijao.

Za odlazak Lewandowskog Xavi je imao još jedan razlog. Navodno je zamjerao Poljaku manjak empatije prema mladim igračima u timu. Od igrača koji su tek u fazi nogometnog sazrijevanja imao je prevelika očekivanja i isticao je osobine koje Xavi u vođi svlačionice nije želio vidjeti, prenosi Index.hr.

Španski mediji očekuju da će se Flickovim dolaskom u Barceloni promijeniti i situacija oko Lewandowskog. Njih su dvojica uspješno surađivali u Bayernu, a Flick nastavak uspješne suradnje svakako očekuje i u novom klubu koji preuzima. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...