VELIKI USPON TURSKE VOJNE INDUSTRIJE: Započela masovnu proizvodnju prvog nacionalnog borbenog tenka "Altay" (VIDEO)

"Mnogi podsistemi su lokalizirani, ažurirane tehnologije i inovacije su dodane kako bi se poboljšale njegove borbene sposobnosti", rekao je Gorgun.

  • Svijet

  • 29. Maj 2024  

  • 0

Turska je započela masovnu proizvodnju prvog domaćeg glavnog borbenog tenka u zemlji, Altay, objavila je turska odbrambena industrija.

Predsjednik Turske odbrambene industrije Haluk Gorgun podijelio je u srijedu novosti o turskom nacionalnom tenu Altay, rekavši: "Počeli smo masovnu proizvodnju našeg nacionalnog tenka. Postoje zemlje koje žele raditi s nama na ovom međunarodnom planu, i mi nastavljamo naše pregovore sa njima."

Tenk Altay nove generacije, koji proizvodi BMC Defense po projektu Predsjedništva odbrambene industrije, nadograđen je kako bi zadovoljio uslove modernog borbenog okruženja.

"Mnogi podsistemi su lokalizirani, ažurirane tehnologije i inovacije su dodane kako bi se poboljšale njegove borbene sposobnosti", rekao je Gorgun.

Odražavajući iskustva stečena u nedavnim operacijama turskih oružanih snaga, tenk Altay je opremljen dodatnim karakteristikama. Gorgun je dodao da su "digitalne tehnologije sve više integrisane u Altay, omogućavajući preciznije i brže otkrivanje, ciljanje i angažovanje neprijateljskih elemenata".

Gorgun je također naglasio snagu Turske u kopnenim vozilima, navodeći: "Mi smo veoma jaki kao zemlja u oblasti kopnenih vozila. Imamo više kompanija koje izvoze u inostranstvo. Svi njihovi proizvodi imaju prednosti koje mogu konkurirati njihovim globalnim kolegama."

Gorgun je primijetio nedavnu najavu značajne nabavke i napomenuo da su nove akvizicije na pomolu. On je istakao da su zemlje NATO-a u Evropi odabrale svoje proizvode i da će doći do novih napretka u transportima i oklopnim vozilima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...