PRED 88 MILIONA PRATITELJA: Dua Lipa na Instagramu prozvala Izrael zbog genocida - "I nema dovoljno svjetskih vođa koji..."

Popularna pjevačica pozvala je svojih 88 milijuna pratitelja da pokažu solidarnost s Gazom uslijed izraelskog napada na Rafah.

  • Show

  • 30. Maj 2024  30. Maj 2024

  • 0

Dua Lipa pred svojih je 88 miliona pratitelja na Instagramu osudila vojne operacije u Gazi iskoristivši izraz "izraelski genocid".

Pjevačica je prenijela sliku grupe Artists4Ceasefire s hashtagom #AllEyesOnRafah i napisala: "Spaljivanje žive djece se ne može opravdati. Čitav svijet se ujedinio da spriječi izraelski genocid. Molim vas da pokažete solidarnost s Gazom."

Lipa se odavno zalaže za palestinska prava, no ovo je dosad najoštriji komentar protiv postupaka Izraela. U decembru je napisala: "Srce me svakodnevno boli zbog naroda Izraela i Palestine. Tugujem zbog izgubljenih života u stravičnim napadima u Izraelu. Tugujem dok gledam patnju bez presedana u Gazi, gdje preko dva miliona duša, od kojih su polovica djeca, trpi nevjerovatne tegobe. Nadam se prekidu vatre u Gazi i pozivam vlade da zaustave krizu. Nadam se da ćemo pronaći empatiju koja će zaustaviti ovu groznu situaciju. Šaljem ljubav palestinskim i židovskim zajednicama u svijetu koje nose teret više no drugi."

U januaru je za Rolling Stone izjavila sljedeće: "Ja ne podržavam ono što radi Hamas. Osjećam se užasno zbog svakog izraelskog života izgubljenog u napadima 7. listopada. Trenutno moramo voditi računa o broju života izgubljenih u Gazi. I nema dovoljno svjetskih vođa koji govore o humanitarnoj katastrofi koja se odvija pred našim očima."

Tri godine prije eskalacije nasilja objavila je kritiku IDF-a i pozvala na palestinsku neovisnost.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...