DRAMA NA MORU: S broda u Jadranu nestao muškarac, pokrenuta potraga

U akciju traganja uključeni su službenici dviju ispostava lučke kapetanije, u Hvar i Milni, dok su u kopneno traganje angažirani pripadnici vatrogasne jedinice.

  • Hronika

  • 30. Maj 2024  

  • 0

Između Hvara i Visa jedan čovjek je završio u moru, javlja Slobodna Dalmacija. 

Za njim je pokrenuta potraga, a Dalmacija danas javlja da je kod Visa pronađeno tijelo nepoznate osobe.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture uputilo je nešto ranije saopćenje u kojem se navodi: "Koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim članom posade ribarice pokrenuta je u četvrtak, 30. maja u 14.15 sati, kada je u Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, u Rijeci, zaprimljena dojava o čovjeku u moru.

U akciju traganja uključeni su službenici dviju ispostava lučke kapetanije, u Hvar i Milni, dok su u kopneno traganje angažirani pripadnici vatrogasne jedinice, čiji pripadnici pretražuju otočno – obalni pojas dijela arhipelaga, u skladu s planom traganja. U traganje za nestalim državljaninom Republike Hrvatske uključeno je i jedno plovilo iz sastava PPAP Split. Prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja odašilje se ‘PAN – PAN‘ poruka ‘čovjek u moru‘, posredstvom Obalne radio stanice ORP Split-radio".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...