ZAHVAĆENA 71.000 AUTOMOBILA: Otkrivena ozbiljna greška, pa gigant sa tržišta povlači EX30

Ovi mali SUV-ovi mogu imati pogrešku na središnjem zaslonu.

  • Auto

  • 10. Jun. 2024  10. Jun. 2024

  • 0

Volvo povlači potpuno električni EX30 zbog problema sa softverom. Problem se odnosi na svih 71.000 EX30 koje je Volvo napravio.

Ovi mali SUV-ovi mogu imati pogrešku na središnjem zaslonu koja uzrokuje da brzinomjer prijeđe u testni način rada kada se auto pokrene, rekao je Volvo.

Kako bi se popravio kvar, potrebno je bežično ažuriranje softvera, rekao je Volvo u današnjem saopćenju, dodajući da će vlasnici biti obaviješteni o tome koje korake trebaju poduzeti. Nema izvješća o ozljedama ili nesrećama povezanim s tim problemom, naglašavaju iz Volva.

Ovo je drugi put od januara da je softverski problem utjecao na EX30, koji se proizvodi u Kini, prenosi Automotive News. 

Volvo je također pogođen softverskim problemima s modelom EX90, čija je proizvodnja u SAD-u započela prošlog tjedna nakon dugog odgađanja.

Dionice proizvođača automobila pale su čak 3.5 posto u ranom trgovanju u Stockholmu.

Švedska web stranica Carup prva je izvijestila o problemu u EX30, koji je već dospio do trećeg mjesta na ljestvici prodaje potpuno električnih modela u Europi, prema istraživaču tržišta Dataforce. Zaostaje samo za Tesla Model Y i Model 3.

EX30 je također glavni razlog zašto je Volvo na putu da ove godine postavi novi globalni prodajni rekord.

Do svibnja je proizvođač automobila povećao svoju globalnu prodaju za 41.242 jedinice, pri čemu EX30 čini 35.309 od tog ukupnog broja. 

(index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...