DOKTORICA IZ ZAGREBA NAVODI: Muškarac koji se polio benzinom i zapalio je "propali kockar, psihički rastrojen"

Mislim da nema političku pozadinu, no policija će ispitati - kazala je

  • Hronika

  • 11. Jun. 2024  

  • 0

Saborska liječnica Gordana Štajminger kazala je novinarima kako je čovjek koji se jutros polio benzinom i zapalio ispred zgrade Vlade Republike Hrvatske "propali kockar, kojega je žena lani prijavila, psihički rastrojen".

Muškarac koji se zapalio na sebi je imao naočale i masku koji su se potpuno rastopili, kazala je liječnica i opisala kako je u trenutku njezinog dolaska bio kontaktibilan, disao je i imao puls, te je ponavljao: ‘Vrećica, vrećica.‘

- Bojali smo se da je u vrećici eksploziv, ali samo neke stvari su bile unutra - kazala je i dodala: - Mislim da nema političku pozadinu, no policija će ispitati stanje.

Rekla je i kako je nakon što je Hitna odvezla muškarca bilo još intervencija jer je pozlilo novinarima koji su tu scenu vidjeli.

Stanje pacijenta je vrlo ozbiljno, životno je i vitalno ugrožen.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...