PRIPREMITE "STARI", BRZI I UKUSNI NEDJELJNI DORUČAK: Pečena jaja sa paradajzom i...

(...) feta sirom.

  • Gastro

  • 11. Avg. 2024  11. Avg. 2024

  • 0

Odlična ideja za dorucak

Sastojci za 2 osobe:

1 kašika ulja, još bolje ako imate maslinovo

1 mali nasjeckani luk

2 čehna isjeckanog bijelog luka

1/4 kašičice tucane crvene paprike (ako ne volite, ne morate)

2 srednja paradajza

1/4 kašičice suhog ili ako imate svježeg, origana

2-3 kašike svježih začina (origano,timijan, ružmarin, peršun i vlasac)

150 gr feta sira

2 jaja

po ukusu bibera, vegete, soli

Priprema:

1. Zagrijati ulje u tavi, pa dodati sitno isjeckan crni luk i pržiti dok ne postane staklast, onda dodati bijeli luk i tucanu papriku (ako koristite) i propržiti za vrlo kratko vrijeme.

2. Dodati nasjeckan paradajz (ako hoćete možete ga oljuštiti), origano, vegetu i biber, i pržiti dok ne počne da se zgušnjava.

3. Skloniti sa vatre pa dodati izmrvljenu fetu i svježe začine, sve dobro promiješati i sipati u manje posude, napraviti malo udubljenje i razbiti jaje (da vam ostane cijelo, razbiti ga prvo u neku posudicu, pa sipati) u to udubljenje.

4. Rernu zagrijati na 200*C i peći dok bjelanac ne pobijeli, a smjesa bude proključala, to je oko desetak minuta.

5. Poslužiti sa prepečenim hljebom.  

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...