Vijesti
VREMENSKE (NE)PRILIKE DANAS I U NAREDNA DVA DANA: Kiša, pljuskovi, grmljavina, a temperatura...
Prije 24 min0
Svaka domaćica ima neku svoju nadogradnju na tradicionalni recept za ajvar.
Gastro
18. Sep. 2024
0
Jedan sastojak može značajno da poboljša ukus ajvara.
Sezona je pravljenja zimnice, a to znači samo jedno - najljepši miris pečene paprike se širi komšilukom.
Svaka domaćica ima neku svoju nadogradnju na tradicionalni recept za ajvar, a jedan tajni dodatak koji provjereno poboljšava ukus. Riječ je o renu.
Sastojci:
Priprema ajvara
Paprike dobro operite i sameljite. Nakon toga ih stavite u veću šerpu i kuvajte dok smjesa ne postane gusta.
Dodajte so i ulje i kuvajte dok se svi sastojci u potpunosti ne sjedine. Dodajte ren i sirće, dobro promiješajte.
Ajvar sipajte u zagrijane, sterilisane tegle. Nakon što ih zatvorite, prekrijte ih folijom. Ovako pripremljen ajvar treba da stoji na suvom mjestu najmanje 24 sata prije nego što krenete s jelom, prenosi N1, a piše Citymagazin.
Vijesti
VREMENSKE (NE)PRILIKE DANAS I U NAREDNA DVA DANA: Kiša, pljuskovi, grmljavina, a temperatura...
Prije 24 min0
Politika
ĐURO KOZAR O PRESUDI MILORADU DODIKU: "Neka treća ruka može da se umiješa..." (VIDEO)
Prije 7h0
Regija
U GEPEKU 4,7 MILIONA EURA, ZA PETAMA JOJ SVE SLUŽBE: Ukrajinka Tatjana došla na Jadran sa GOMILOM KEŠA i pokupovala luks hotele, PARE ZGRNULA NA "JAJIMA ZA 17"
Prije 7h0
Svijet
KOLIKO IM JE VJEROVATI: Izrael objavio da se večeras nastavlja dopremanje pomoći u Gazu iz zraka
Prije 8h0
Gastro
BRZO, JEDNOSTAVNO, ISPLATIVO: Napravite ukusnu štrudlu s grizom i kupinama po ovom receptu
24. Jul. 20250
Gastro
ITALIJANSKO JELO KOJE SU AMERIKANCI NAPRAVILI SVOJIM KLASIKOM: Kad poželite nešto brzo, kremasto i stvarno zasitno...
Prije 21h0
Gastro
MOŽE I BEZ ŠEĆERA: Na brzinu napravite vrhunski dijetalni kolač od jabuka i iznenadite ukućane (VIDEO)
24. Jul. 20250
Gastro
NAPRAVITE JOŠ OVO POPODNE NAJKREMASTIJI SLADOLED OD BRESKVI: Najbolji način da iskoristite sezonsko voće
25. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.