Hronika
MUŠKARAC IZ BIH PRETUKAO MIGRANTA U AUSTRIJI : Pazite kakvim riječima se branio na sudu
Prije 5h0
(...) ajvara pa dodajte sitno sjeckano suho meso, sir i origano.
Gastro
25. Sep. 2024
0
Sastojci:
Tijesto:
20 gr svježeg kvasca
1 kašičica šećera
250 ml mlake vode
320 gr brašna
1 kašičica soli
3 kašike maslinovog ulja
Fil:
150 gr ajvara
200 gr suhog mesa
200 gr gauda sira
origano
Priprema:
1. Dignite kvasac
Kvasac i šećer pomiješajte s polovicom tople vode pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.
2. Zamijesite tijesto
Brašno 00 je idealno jer je jako sitno mljeveno, ali neće se dogoditi ništa loše ni ako koristite obično glatko brašno. U brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac, so, ostatak tople vode i maslinovo ulje. Zamijesite glatko tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno, ali nikako ne previše.
3. Pustite da se digne
Kad ste zamijesili tijesto, podijelite ga na više dijelova - to ovisi o tome u limu kakve veličine ćete peći tijesto i koliko debelo želite da bude. Ostavite oko 45 minuta na toplom mjestu i bez propuha da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.
4. Razvaljajte tijesto
Razvaljajte tijesto do 2-3mm debljine. Sa rezačem za tijesto narežite male krugove i složite na pleh prekriven papirom za pečenje.
5. Nadjenite pizzete
Svaki kružić premažite tanjim slojem ajvara pa dodajte sitno sjeckano suho meso, sir i origano.
6. Ispecite u rerni
Stavite u prethodno zagrijanu rernu na 180°C i pecite 10-15 minuta. Vruće pizzete odmah poslužite i uživajte.
Prijatno!:)
Hronika
MUŠKARAC IZ BIH PRETUKAO MIGRANTA U AUSTRIJI : Pazite kakvim riječima se branio na sudu
Prije 5h0
Hronika
TUGA U VOZAČKOJ ZAJEDNICI: Preminuo Benjamin Tuhičić u 40. godini života
Prije 5h0
Sport
OD SVJETSKE SLAVE DO TEŠKE OVISNOSTI: Demon ga je uništio (VIDEO)
Prije 5h0
Svijet
KAKAV JE TO "PROJEKAT IZLAZEĆEG SUNCA": Otkrivamo plan od 112 milijardi dolara koji će transformisati Gazu
Prije 5h0
Gastro
KAD STE U ŽURBI I NEMATE VREMENA: Napravite domaću puru na tradicionalni način i oduševite ukućane…
18. Dec. 20250
Gastro
JEDNOSTAVAN TRIK PRAVI VELIKU RAZLIKU: Krompir će se skuhati duplo brže i biće 10 puta ukusniji
19. Dec. 20250
Gastro
TAJNA JE U AGDI: Danas pravimo specijalitet bosanske kuhinje, samo slijedite recept – i nema greške...
19. Dec. 20250
Gastro
GRAH ODNIO TITULU OTROVNE BILJKE 2026: Trebamo li se plašiti?
Prije 8h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.