HiTec
KAKO JE DANAS SRUŠENO POLA INTERNETA I ZAŠTO: "Kao da imate telefonski imenik bez brojeva"
Prije 2h0
(...) ajvara pa dodajte sitno sjeckano suho meso, sir i origano.
Gastro
25. Sep. 2024
0
Sastojci:
Tijesto:
20 gr svježeg kvasca
1 kašičica šećera
250 ml mlake vode
320 gr brašna
1 kašičica soli
3 kašike maslinovog ulja
Fil:
150 gr ajvara
200 gr suhog mesa
200 gr gauda sira
origano
Priprema:
1. Dignite kvasac
Kvasac i šećer pomiješajte s polovicom tople vode pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.
2. Zamijesite tijesto
Brašno 00 je idealno jer je jako sitno mljeveno, ali neće se dogoditi ništa loše ni ako koristite obično glatko brašno. U brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac, so, ostatak tople vode i maslinovo ulje. Zamijesite glatko tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno, ali nikako ne previše.
3. Pustite da se digne
Kad ste zamijesili tijesto, podijelite ga na više dijelova - to ovisi o tome u limu kakve veličine ćete peći tijesto i koliko debelo želite da bude. Ostavite oko 45 minuta na toplom mjestu i bez propuha da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.
4. Razvaljajte tijesto
Razvaljajte tijesto do 2-3mm debljine. Sa rezačem za tijesto narežite male krugove i složite na pleh prekriven papirom za pečenje.
5. Nadjenite pizzete
Svaki kružić premažite tanjim slojem ajvara pa dodajte sitno sjeckano suho meso, sir i origano.
6. Ispecite u rerni
Stavite u prethodno zagrijanu rernu na 180°C i pecite 10-15 minuta. Vruće pizzete odmah poslužite i uživajte.
Prijatno!:)
HiTec
KAKO JE DANAS SRUŠENO POLA INTERNETA I ZAŠTO: "Kao da imate telefonski imenik bez brojeva"
Prije 2h0
Kultura
KURT RUSSELL BIO JE SPREMAN SIĆI SA SCENE: "Ako me svi mrze, odlazim, izlazim iz posla, ali nije se tako dogodilo"
Prije 3h0
Politika
TRIVIĆKA I VUKANOVIĆ, U ISTOJ EMISIJI IZ DVA STUDIJA: "De facto potvrđivanje Schmidta i OHR-a" - "Amerikanci o Dodiku..."
Prije 3h0
Evropa
SZIJJARTO ĆE SUTRA POSJETITI WASHINGTON: "Mnogi će učiniti sve što mogu da spriječe mirovni samit u Budimpešti"
Prije 3h0
Gastro
DOVOLJAN JE JEDAN SASTOJAK: I vaš će se krompir pretvoriti u kulinarsko iznenađenje, bilo da ga poslužite...
18. Okt. 20250
Gastro
NEDJELJA JE DAN ZA PILETINU: Poznati kuhar iz Atlante otkriva kako da je savršeno ispržite
19. Okt. 20250
Gastro
TAJNA JE U AGDI: Napravite hurmašice prema tradicionalnoj recepturi i iznenadite ukućane (VIDEO)
Prije 19h0
Gastro
ISKUSNA KUHARICA SAVJETUJE: Ove tri namirnice nikako ne treba stavljati u airfryer
Prije 16h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.