Sjećanje
PROŠLO JE TRI DECENIJE: Ministar Hurtić prisustvovao obilježavanju Dana sjećanja na stradanja u Grapskoj (FOTO)
Prije 14 min0
(...) ajvara pa dodajte sitno sjeckano suho meso, sir i origano.
Gastro
25. Sep. 2024
0
Sastojci:
Tijesto:
20 gr svježeg kvasca
1 kašičica šećera
250 ml mlake vode
320 gr brašna
1 kašičica soli
3 kašike maslinovog ulja
Fil:
150 gr ajvara
200 gr suhog mesa
200 gr gauda sira
origano
Priprema:
1. Dignite kvasac
Kvasac i šećer pomiješajte s polovicom tople vode pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.
2. Zamijesite tijesto
Brašno 00 je idealno jer je jako sitno mljeveno, ali neće se dogoditi ništa loše ni ako koristite obično glatko brašno. U brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac, so, ostatak tople vode i maslinovo ulje. Zamijesite glatko tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno, ali nikako ne previše.
3. Pustite da se digne
Kad ste zamijesili tijesto, podijelite ga na više dijelova - to ovisi o tome u limu kakve veličine ćete peći tijesto i koliko debelo želite da bude. Ostavite oko 45 minuta na toplom mjestu i bez propuha da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.
4. Razvaljajte tijesto
Razvaljajte tijesto do 2-3mm debljine. Sa rezačem za tijesto narežite male krugove i složite na pleh prekriven papirom za pečenje.
5. Nadjenite pizzete
Svaki kružić premažite tanjim slojem ajvara pa dodajte sitno sjeckano suho meso, sir i origano.
6. Ispecite u rerni
Stavite u prethodno zagrijanu rernu na 180°C i pecite 10-15 minuta. Vruće pizzete odmah poslužite i uživajte.
Prijatno!:)
Sjećanje
PROŠLO JE TRI DECENIJE: Ministar Hurtić prisustvovao obilježavanju Dana sjećanja na stradanja u Grapskoj (FOTO)
Prije 14 min0
Hronika
UŽAS U BiH: U koritu rijeke Plive pronađeno tijelo muškarca
Prije 25 min0
Evropa
EVROPSKA ČETVORKA U OFANZIVI: Starmer, Macron, Merz i Tusk u Kijevu; pozvali Rusiju da dogovori...
Prije 43 min0
Mini market
JOŠ JEDNA FARSA: "Hapšenje" Viškovića je dogovorena predstava, Mioković čestitao policiji na neuspješnom pokušaju
Prije 52 min0
Gastro
SVAKOG PETKA ISPOČETKA: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
09. Maj 20250
Gastro
NAPRAVITE PILETINU PUNJENU SENFOM: "Zamotana" u suho meso čini odličan spoj okusa, a gotova je za...
08. Maj 20250
Gastro
BRZI ALI ZASITAN OBROK: Kuglice sa feta sirom naš su današnji prijedlog, recept ne može biti jednostavniji...
08. Maj 20250
Gastro
SVE SE MOŽE, KAD SE HOĆE: Imate svega 10 minuta, nekoliko sastojaka i želite pripremiti ukusan i zdrav namaz koji ide...
07. Maj 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.