Društvo
VELIKI USPJEH U16 VATERPOLO REPREZENTACIJE BiH U LJUBLJANI: Neum slavi bronzane momke
Prije 14 min0
(...) ajvara pa dodajte sitno sjeckano suho meso, sir i origano.
Gastro
25. Sep. 2024
0
Sastojci:
Tijesto:
20 gr svježeg kvasca
1 kašičica šećera
250 ml mlake vode
320 gr brašna
1 kašičica soli
3 kašike maslinovog ulja
Fil:
150 gr ajvara
200 gr suhog mesa
200 gr gauda sira
origano
Priprema:
1. Dignite kvasac
Kvasac i šećer pomiješajte s polovicom tople vode pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.
2. Zamijesite tijesto
Brašno 00 je idealno jer je jako sitno mljeveno, ali neće se dogoditi ništa loše ni ako koristite obično glatko brašno. U brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac, so, ostatak tople vode i maslinovo ulje. Zamijesite glatko tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno, ali nikako ne previše.
3. Pustite da se digne
Kad ste zamijesili tijesto, podijelite ga na više dijelova - to ovisi o tome u limu kakve veličine ćete peći tijesto i koliko debelo želite da bude. Ostavite oko 45 minuta na toplom mjestu i bez propuha da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.
4. Razvaljajte tijesto
Razvaljajte tijesto do 2-3mm debljine. Sa rezačem za tijesto narežite male krugove i složite na pleh prekriven papirom za pečenje.
5. Nadjenite pizzete
Svaki kružić premažite tanjim slojem ajvara pa dodajte sitno sjeckano suho meso, sir i origano.
6. Ispecite u rerni
Stavite u prethodno zagrijanu rernu na 180°C i pecite 10-15 minuta. Vruće pizzete odmah poslužite i uživajte.
Prijatno!:)
Društvo
VELIKI USPJEH U16 VATERPOLO REPREZENTACIJE BiH U LJUBLJANI: Neum slavi bronzane momke
Prije 14 min0
Estrada
MITAR MIRIĆ PROGOVORIO O KARIJERI I FINANSIJAMA: "Šaban i ja smo bili najskuplji"
Prije 28 min0
Politika
SEMIR EFENDIĆ ODGOVORIO KEMALU ADEMOVIĆU: "Bilo bi jako lijepo da se on malo informiše o stvarnom stanju, pogotovo o tim..."
Prije 30 min0
Politika
UKRUPNJAVANJE DOMAĆE POLITIČKE SCENE: Novi bošnjački pokret postao dio NES-a
Prije 34 min0
Gastro
KUCKANJE PO NJIMA NIJE BAŠ POUZDAN METOD: Ovo su tri najbolja načina kako da izaberete sočnu lubenicu
11. Jul. 20250
Gastro
AKO STE USTALI, A U KUĆI NEMA KRUHA: Možete napraviti ove brze pogačice od samo tri glavna sastojka
12. Jul. 20250
Gastro
JELO FAMOZNIH BOJA: Ako trebate nešto brzo, jednostavno i ukusno napravite spicy tjesteninu baš na ovaj način
13. Jul. 20250
Gastro
KULINARSKI HIT DANA: Poklanjamo recept za domaću paštetu od piletine, sve što vam je potrebno sigurno već imate u kući...
Prije 16h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.