Ekonomija
BERBA JE PRI KRAJU: Malinari traže 10, otkupljivači nude oko 6,5 maraka - "Prinosi su jako loši ove godine"
Prije 27 min0
Redanje sastojaka je veoma jednostavno, njihova raznovrsnost složencu daje jedinstven ukus, a jelo u bilo kojem trenutku možete da začinite po vašoj želji.
Gastro
30. Sep. 2024
0
Složenac sa piletinom se sprema za tren oka. Redanje sastojaka je veoma jednostavno, njihova raznovrsnost složencu daje jedinstven ukus, a jelo u bilo kojem trenutku možete da začinite po vašoj želji.
Sastojci:
Priprema:
Piletinu isjeći na šnicle, posoliti, posuti biberom i premazati senfom. Meso vrlo kratko propržiti na malo ulja.
Tikvice oljuštiti, isjeći na tanke kolutove (debljine 2-3mm), posoliti i ostaviti da odstoje petnaestak minuta. Ubrusom upiti višak tečnosti koju su tikvice pustile. Krompir i tikvice začiniti po želji.
Vatrostalnu posudu premazati uljem i u njoj poređati meso, tikvice, krompir, crni luk, i na kraju staviti paradajz. Ako želite, paradajz možete i da izostavite.
Umutiti jaja sa pavlakom i mlijekom, preliti preko složenca i na kraju posuti sušenim peršunom po želji. U preliv možete da dodate začine koje volite prema ukusu. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta u zavisnosti od rerne, dok povrće ne omekša.
Postupak prepreme ovog recepta možete vidjeti i na strani recepti_za_srecu.
Ekonomija
BERBA JE PRI KRAJU: Malinari traže 10, otkupljivači nude oko 6,5 maraka - "Prinosi su jako loši ove godine"
Prije 27 min0
Estrada
ANA BEKUTA SINOĆ JE OTKAZALA KONCERT NA ZAPADU SRBIJE: Razlog je tragedija koja se dogodila na Drinskoj regati
Prije 37 min0
Sjećanje
GODIŠNJICA PONOVLJENOG ZLOČINA U HERCEGOVINI: Njemačka vojska i ustaše 1943. likvidirale su više od 60 Bošnjaka, 50 godina kasnije, pripadnici HVO-a i HV-a su...
Prije 47 min0
Sport
PREDSJEDNIK BEOGRADSKOG PARTIZANA DIREKTNO: "Lično sam zvao Džanana Musu da dođe kod nas, dali smo mu ponudu, ali on je..."
Prije 1h0
Gastro
KUCKANJE PO NJIMA NIJE BAŠ POUZDAN METOD: Ovo su tri najbolja načina kako da izaberete sočnu lubenicu
11. Jul. 20250
Gastro
IDEALAN ZA POČETAK DANA: Ukusan doručak bogat hranjivim sastojcima
10. Jul. 20250
Gastro
AKO STE USTALI, A U KUĆI NEMA KRUHA: Možete napraviti ove brze pogačice od samo tri glavna sastojka
12. Jul. 20250
Gastro
OVA ČORBA, I TO HLADNA, IDEALNA JE ZA DANE KADA SE PREZNOJIMO I OD SAME POMISLI NA ŠPORET: Brzo ćete je napraviti
10. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.