Regija
VUČIĆ UOČI VELIKIH PROTESTA U BEOGRADU NAPAO MEDIJE U REGIONU: "Procijenio sam da danas mogu da odem iz zemlje, opozicija samu sebe upropastila"
Prije 9 min0
(...) po 300 grama šampinjona i kukuruza šećerca.
Gastro
14. Okt. 2024 14. Okt. 2024
0
Potrebno:
300 gr kukuruza šećerca
300 gr mariniranih šampinjona
150 ml majoneze
1 kašika senfa
2 kašičice pečenog susama
mljeveni biber po ukusu
so po ukusu
Priprema:
1. Zamrznuti kukuruz odmrznuti i staviti nakratko da se kuha u slanoj vodi. Kad je gotov, ocijediti i sačekati da se ohladi.
2. U ohlađeni kukuruz dodati ocijeđene marinirane šampinjone (mogu cijeli ili sjeckani), pečeni susam i sve promiješati.
3. U drugoj posudi sjediniti majonezu, senf i začine po izboru. Tom smjesom preliti kukuruz sa šampinjonima i sve promiješati.
4. Salatu servirati u manju činiju i ostaviti na hladnom mjestu do služenja.
5. Ova salata može da bude i posna ukoliko se koristi posna majoneza.
Prijatno!:)
Savjet: Kukuruz je namirnica koja se može pripremati na veliki broj načina. Osim brašna kao sastavnog dijela raznih vrsta tijesta, ovaj žuti plod neizostavan je dio variva, salata i umaka. Ima bogata nutritivna svojstva.
Regija
VUČIĆ UOČI VELIKIH PROTESTA U BEOGRADU NAPAO MEDIJE U REGIONU: "Procijenio sam da danas mogu da odem iz zemlje, opozicija samu sebe upropastila"
Prije 9 min0
Regija
IZ "PROGLASA" OSUDILI SVAKI VID NASILJA: "Organi reda sprovode represiju u ime vladajuće stranke protiv..."
Prije 16 min0
Svijet
SVJEDOČENJE MEDICINSKIH RADNIKA NAKON BORAVKA U GAZI: "Tuga i trauma su duboki, ne znam kako ćemo se oporaviti"
Prije 25 min0
Regija
OSVRT TOMISLAVA KLAUŠKOG: "Intiman je s Orbanom i Dodikom koji su vjerni Putinu, je li Zoran Milanović hrvatski Trump?"
Prije 31 min0
Gastro
SPECIJALITET DANA: Danas pravimo neobičnu pitu, sve sastojke već imate u kući...
10. Nov. 20240
Gastro
TAJNA TURSKE KUHINJE: Danas pravimo pitu na malo drugačiji način i ne zaboravite na jogurt... (VIDEO)
09. Nov. 20240
Gastro
POZNATA, POHOVANA, UKUSNA I GOTOVA ZA 20 MINUTA: Ovo je jedan klasičan recept za šniclu
08. Nov. 20240
Gastro
SPECIJALITET BOSANSKE KUHINJE: Napravite vrhunski kadaif prema tradicionalnoj recepturi, nema šanse da ne uspije…
Prije 9h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.