Ekonomija
NEVJEROVATNA IZJAVA AMERIČKOG MILIJARDERA: "Za 20 godina većina ljudi neće morati raditi!"
Prije 11 min0
(...) po 300 grama šampinjona i kukuruza šećerca.
Gastro
14. Okt. 2024 14. Okt. 2024
0
Potrebno:
300 gr kukuruza šećerca
300 gr mariniranih šampinjona
150 ml majoneze
1 kašika senfa
2 kašičice pečenog susama
mljeveni biber po ukusu
so po ukusu
Priprema:
1. Zamrznuti kukuruz odmrznuti i staviti nakratko da se kuha u slanoj vodi. Kad je gotov, ocijediti i sačekati da se ohladi.
2. U ohlađeni kukuruz dodati ocijeđene marinirane šampinjone (mogu cijeli ili sjeckani), pečeni susam i sve promiješati.
3. U drugoj posudi sjediniti majonezu, senf i začine po izboru. Tom smjesom preliti kukuruz sa šampinjonima i sve promiješati.
4. Salatu servirati u manju činiju i ostaviti na hladnom mjestu do služenja.
5. Ova salata može da bude i posna ukoliko se koristi posna majoneza.
Prijatno!:)
Savjet: Kukuruz je namirnica koja se može pripremati na veliki broj načina. Osim brašna kao sastavnog dijela raznih vrsta tijesta, ovaj žuti plod neizostavan je dio variva, salata i umaka. Ima bogata nutritivna svojstva.
Ekonomija
NEVJEROVATNA IZJAVA AMERIČKOG MILIJARDERA: "Za 20 godina većina ljudi neće morati raditi!"
Prije 11 min0
Šareni svijet
I TO JE MOGUĆE: Predsjednik pronašao dragi kamen od 300 kilograma u predsJedničkoj palati (VIDEO)
Prije 16 min0
Politika
KRAJIŠNICI LJUTI NA SARAJEVO: "Krajina do sada nije imala nijedan strateški projekat od države!"
Prije 40 min0
Hronika
UŽASNA NESREĆA U NJEMAČKOJ: Mladić iz BiH vozio pod dejstvom kokaina...
Prije 50 min0
Gastro
SPECIJALITET BOSANSKE KUHINJE: Danas pravimo domaće tufahije prema staroj recepturi, nema im ravnih...
18. Nov. 20250
Gastro
OVAJ KOLAČ JE NACIONALNI PONOS KANADE: Bez pečenja gotov u 20 minuta
17. Nov. 20250
Gastro
DOBAR IZBOR ZA VEČERU: Napravite kljukušu, a evo kako se priprema krompir i kada se dodaje brašno
17. Nov. 20250
Gastro
PROVJERENI OBITELJSKI HIT: Hrskava piletina Jamieja Olivera postat će vaš novi favorit. a sve počinje sa...
18. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.