POZNATA, POHOVANA, UKUSNA I GOTOVA ZA 20 MINUTA: Ovo je jedan klasičan recept za šniclu

Beč je jedan on najpoznatijih gradova u evropi po svojoj historiji pa tako i ova Bečka šnicla.

  • Gastro

  • 08. Nov. 2024  08. Nov. 2024

  • 0

Pored toga što je poznata ujedno je i jako ukusna.

Ovo je klasičan recept za pohovanu šniclu. 

Sastojci:  

500 gr šnicli  

so i biber  

30 gr brašna

1 jaje  

3 kašike krušnih mrvica  

30 gr putera

Priprema:  

1. Šnicle izlupati čekićem, posoliti ih i pobiberiti.  

2. U jedan tanjir staviti brašno u drugi jaje a u treći tanjir mrvice, tim redosljedom i umakati šnicle.

3. Peći na zagrijanom puteru sa obje strane nekoliko minuta dok ne dobiju lijepu boju.  

Prijatno!:)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...