Vijesti
VISOKA AMERIČKA DELEGACIJA DANAS U SARAJEVU: Na stolu pitanje Dodikovog povlačenja?
Prije 21 min0
Umak je gust, savršeno izbalansirane kiselosti.
Gastro
26. Jan. 2025 26. Jan. 2025
0
Sastojci:
200 gr suhog mesa, sitno narezanog na kockice
600 gr nemasne govedine, grubo mljevene
400 gr nemasnog junećeg mesa, grubo mljevenog
100 gr luka, sitno narezanog
100 gr mrkve, sitno narezane na kockice
100 gr celera, sitno narezanog na kockice
1 kg pelata (konzerva)
300 ml suhog bijelog vina
500 ml svježeg mlijeka
3 lista lovora
so i biber, po ukusu
goveđi temeljac, po potrebi
Priprema:
1. Pržite povrće
Dodajte suho meso u velik lonac i pržite na laganoj vatri. Dodajte luk i miješajte dok ne postane proziran. Dodajte potom mrkvu, celer i lovor te kuhajte dok povrće ne omekša i malo porumeni.
2. Pržite meso
Pojačajte vatru i dodajte mljeveno goveđe i juneće meso. Začinite solju i biberom po ukusu. Pržite meso uz neprestano miješanje dok ne porumeni. Ulijte vino i nastavite kuhati na jakoj vatri dok sva tekućina ne ispari.
3. Kuhajte ragu
Dodajte pelate i pustite da umak zavrije. Nastavite kuhati na laganoj vatri najmanje dva sata. Ragu povremeno promiješajte. Ako se ragu previše zgusne, dodajte malo goveđeg temeljca.
4. Dodajte mlijeko
Postepeno ulijte mlijeko uz miješanje nakon svakog dodavanja. Nastavite kuhati na laganoj vatri još sat vremena.
5. Poslužite
Začinite po ukusu i ostavite da odstoji prije posluživanja. Servirajte uz svježe kuhanu tjesteninu.
Prijatno!:)
Vijesti
VISOKA AMERIČKA DELEGACIJA DANAS U SARAJEVU: Na stolu pitanje Dodikovog povlačenja?
Prije 21 min0
Politika
DAMIR MAŠIĆ O STEVANDIĆU I VIŠKOVIĆU: “I preostala dva politička miša mekinjaša došunjala su se krišom pred pravosuđe”
Prije 28 min1
Show
SARAJKA U ĐOKOVIĆEVOJ LOŽI PRIVUKLA PAŽNJU: U pitanju je milijarderka
Prije 31 min0
Svijet
BESANA NOĆ U KIJEVU: Novi masovni napad Rusije
Prije 1h0
Gastro
PRIJEDLOG ZA LAGANI RUČAK: Napravite još ovo popodne punjene tikvice na meksički način po ovom receptu
07. Jul. 20250
Gastro
BRZO I JEDNOSTAVNO DO UKUSNOG I JEFTINOG RUČKA: Ako ne znate šta ćete, napravite pohovane...
08. Jul. 20250
Gastro
VRIJEME JE ZA OSVJEŽENJE: Napravite zdrav sladoled od tri sastojka i uživajte bez grižnje savjesti
07. Jul. 20250
Gastro
EFIKASNO I PRIRODNO: Doručak koji pomaže mršavljenju i snižavanju holesterola
Prije 18h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.