Mini market
SELO MOJE LJEPŠE OD PARIZA: Pada li Vlada TK zbog pozicije predsjednika mjesne zajednice Šerići?
Prije 22 min0
Umak je gust, savršeno izbalansirane kiselosti.
Gastro
26. Jan. 2025 26. Jan. 2025
0
Sastojci:
200 gr suhog mesa, sitno narezanog na kockice
600 gr nemasne govedine, grubo mljevene
400 gr nemasnog junećeg mesa, grubo mljevenog
100 gr luka, sitno narezanog
100 gr mrkve, sitno narezane na kockice
100 gr celera, sitno narezanog na kockice
1 kg pelata (konzerva)
300 ml suhog bijelog vina
500 ml svježeg mlijeka
3 lista lovora
so i biber, po ukusu
goveđi temeljac, po potrebi
Priprema:
1. Pržite povrće
Dodajte suho meso u velik lonac i pržite na laganoj vatri. Dodajte luk i miješajte dok ne postane proziran. Dodajte potom mrkvu, celer i lovor te kuhajte dok povrće ne omekša i malo porumeni.
2. Pržite meso
Pojačajte vatru i dodajte mljeveno goveđe i juneće meso. Začinite solju i biberom po ukusu. Pržite meso uz neprestano miješanje dok ne porumeni. Ulijte vino i nastavite kuhati na jakoj vatri dok sva tekućina ne ispari.
3. Kuhajte ragu
Dodajte pelate i pustite da umak zavrije. Nastavite kuhati na laganoj vatri najmanje dva sata. Ragu povremeno promiješajte. Ako se ragu previše zgusne, dodajte malo goveđeg temeljca.
4. Dodajte mlijeko
Postepeno ulijte mlijeko uz miješanje nakon svakog dodavanja. Nastavite kuhati na laganoj vatri još sat vremena.
5. Poslužite
Začinite po ukusu i ostavite da odstoji prije posluživanja. Servirajte uz svježe kuhanu tjesteninu.
Prijatno!:)
Mini market
SELO MOJE LJEPŠE OD PARIZA: Pada li Vlada TK zbog pozicije predsjednika mjesne zajednice Šerići?
Prije 22 min0
Svijet
JEDINI USLOV JE DA RAT BUDE POTPUNO OKONČAN: Hamas nudi da oslobodi sve taoce odjednom
Prije 27 min0
Ekonomija
NAJAVLJENE NOVE AVIOLINIJE IZ SARAJEVA: Otvaraju se krajem marta
Prije 34 min0
Politika
KONSULTACIJE UNUTAR SDA: Izetbegović razgovarao sa načelnikom Tešnja!
Prije 38 min0
Gastro
SLAVNI KUHAR UPOZORAVA: Nikad nemojte u restoranu naručivati OVO JELO...
17. Feb. 20250
Gastro
JEDNOSTAVNO, UKUSNO I JEFTINO: Danas pravimo izljevak na hercegovački način, sve sastojke sigurno već imate u kući...
18. Feb. 20250
Gastro
POTREBNA VAM JE SAMO JEDNA JABUKA: Na brzinu napravite desert s istoka i oduševite ukućane… (VIDEO)
Prije 9h0
Gastro
UMAK PREFIN, PILETINA MEKANA, A SVE NA ITALIJANSKI NAČIN: Ovaj recept je vrlo jednostavan za pripremu i zahtijeva minimalno...
17. Feb. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.