Ekonomija
NAJAVLJENE NOVE AVIOLINIJE IZ SARAJEVA: Otvaraju se krajem marta
Prije 17 min0
Vrlo jednostavno za pripremu.
Gastro
29. Jan. 2025
0
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 glavica sitno nasjeckanog luka
500 gr prepolovljenog cherry paradajza
400 gr tjestenine po izboru
1 l vrućeg povrtnog temeljca
2 konzerve ocijeđene tune u komadima
3 kašike mascarponea
30 gr naribanog parmezana
2 kašike kapara
narendana korica od pola limuna
so i biber prema ukusu
Priprema:
1. Dinstajte luk
Zagrijte ulje u loncu na srednje niskoj temperaturi. Dodajte luk i prstohvat soli te ga lagano pržite oko 7 minuta ili dok ne omekša i postane proziran.
2. Dodajte dio cherry paradajza, tjesteninu i temeljac
Dodajte ¾ prepolovljenog cherry paradajza, tjesteninu i povrtni temeljac u lonac i pustite da zavrije, zatim smanjite na srednje nisku temperaturu i kuhajte 15 minuta bez poklopca uz povremeno miješanje. Paradajz se treba raspasti, a tjestenina treba biti tek kuhana.
3. Ubacite ostatak cherry paradajza
Dodajte preostali paradajz i kuhajte bez poklopca na srednje jakoj vatri 5 minuta ili dok tekućina ne ispari.
4. Umiješajte preostale sastojke
Nježno umiješajte komade tune, mascarpone, parmezan, kapare, limunovu koricu i peršun, kao i so i mljeveni crni biber. Stavite poklopac na posudu, uklonite s vatre i ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja u dubokim zdjelama.
Prijatno!:)
Ekonomija
NAJAVLJENE NOVE AVIOLINIJE IZ SARAJEVA: Otvaraju se krajem marta
Prije 17 min0
Sport
ĐOKOVIĆ NAKON ŠOKANTNOG PORAZA: "Nema izgovora, Berrettini je majstorski odigrao!"
Prije 29 min0
Vijesti
U TOKU SU ZAVRŠNE RIJEČI: Odbrana traži da Dodik bude oslobođen, advokat tvrdi da ukazi ništa ne mijenjaju
Prije 35 min0
Ekonomija
BOJKOT GRAĐANA URODIO PLODOM: Evo koliko je trgovinama u BiH opao promet
Prije 39 min0
Gastro
SLAVNI KUHAR UPOZORAVA: Nikad nemojte u restoranu naručivati OVO JELO...
17. Feb. 20250
Gastro
JEDNOSTAVNO, UKUSNO I JEFTINO: Danas pravimo izljevak na hercegovački način, sve sastojke sigurno već imate u kući...
18. Feb. 20250
Gastro
POTREBNA VAM JE SAMO JEDNA JABUKA: Na brzinu napravite desert s istoka i oduševite ukućane… (VIDEO)
Prije 9h0
Gastro
UMAK PREFIN, PILETINA MEKANA, A SVE NA ITALIJANSKI NAČIN: Ovaj recept je vrlo jednostavan za pripremu i zahtijeva minimalno...
17. Feb. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.