Gastro
KUCKANJE PO NJIMA NIJE BAŠ POUZDAN METOD: Ovo su tri najbolja načina kako da izaberete sočnu lubenicu
Prije 5h0
Vrlo jednostavno za pripremu.
Gastro
29. Jan. 2025
0
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 glavica sitno nasjeckanog luka
500 gr prepolovljenog cherry paradajza
400 gr tjestenine po izboru
1 l vrućeg povrtnog temeljca
2 konzerve ocijeđene tune u komadima
3 kašike mascarponea
30 gr naribanog parmezana
2 kašike kapara
narendana korica od pola limuna
so i biber prema ukusu
Priprema:
1. Dinstajte luk
Zagrijte ulje u loncu na srednje niskoj temperaturi. Dodajte luk i prstohvat soli te ga lagano pržite oko 7 minuta ili dok ne omekša i postane proziran.
2. Dodajte dio cherry paradajza, tjesteninu i temeljac
Dodajte ¾ prepolovljenog cherry paradajza, tjesteninu i povrtni temeljac u lonac i pustite da zavrije, zatim smanjite na srednje nisku temperaturu i kuhajte 15 minuta bez poklopca uz povremeno miješanje. Paradajz se treba raspasti, a tjestenina treba biti tek kuhana.
3. Ubacite ostatak cherry paradajza
Dodajte preostali paradajz i kuhajte bez poklopca na srednje jakoj vatri 5 minuta ili dok tekućina ne ispari.
4. Umiješajte preostale sastojke
Nježno umiješajte komade tune, mascarpone, parmezan, kapare, limunovu koricu i peršun, kao i so i mljeveni crni biber. Stavite poklopac na posudu, uklonite s vatre i ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja u dubokim zdjelama.
Prijatno!:)
Gastro
KUCKANJE PO NJIMA NIJE BAŠ POUZDAN METOD: Ovo su tri najbolja načina kako da izaberete sočnu lubenicu
Prije 5h0
Show
ŠTA NAM ZVIJEZDE SPREMAJU OVOG VIKENDA: Blizanci će dobiti zanimljiv poslovni prijedlog, Vodolije se javljaju staroj ljubavi...
Prije 5h0
Zabava
VOLITE LI MORE I LUKSUZNE HOTELSKE RESORTE: Ova hit-serija će vas garantovano "transportovati" u taj ambijent, a uz to je nevjerovatno zabavna i napeta
Prije 5h0
Žena
SEVERINA "SRUŠILA" INTERNET: U atraktivnom izdanju na odmoru pjevačica zavela mladog komšiju... (VIDEO)
Prije 5h0
Gastro
SEZONA JE TIKVICA: Evo jednostavan i brz recept za dane kad vam se baš ne kuha
09. Jul. 20250
Gastro
IDEALAN ZA POČETAK DANA: Ukusan doručak bogat hranjivim sastojcima
10. Jul. 20250
Gastro
JEDNOSTAVAN BISKVIT I JOŠ JEDNOSTAVNIJA KREMA: Napravite sve to za pola sata i uživajte u okusu ljeta
09. Jul. 20250
Gastro
EFIKASNO I PRIRODNO: Doručak koji pomaže mršavljenju i snižavanju holesterola
09. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.