Vijesti
STIGLO NARANDŽASTO UPOZORENJE ZA DIJELOVE BiH: Budite spremni, očekuju se obilne padavine
Prije 17 min0
(...) avokada i cherry paradajza
Gastro
04. Mar. 2025 04. Mar. 2025
0
Marinirana pečena pureća prsa na podlozi od kuhane riže sa salatom od avokada i cherry paradajza odlična su ideja za brz i hranjiv obrok. Mariniranje purećih prsa limunovim sokom, bijelim lukom i chillijem prije pečenja će im dati sočnost i mekoću.
Sastojci:
Marinirana pureća prsa
4 odreska purećih prsa (800 gr)
so, po ukusu
1 chilli
biber, po ukusu
8 kašika limunovog soka
prstohvat sjemenki korijandera
2 čehna bijelog luka
Salata od avokada i cherry paradajza
240 gr riže
500 gr cherry paradajza
1 avokado
so, po ukusu
biber, po ukusu
maslinovo ulje
malo svježeg sjeckanog mladog luka
Priprema:
Marinirana pureća prsa
1. Marinirajte meso
Pureća prsa ostavite nekoliko sati u frižideru u mješavini limunovog soka, soli, bibera, chilija, zdrobljenih sjemenki korijandera, bijelog luka i ulja.
2. Ispecite puretinu
Kada je vrijeme za pečenje, obrišite ih te ih ispecite na zagrijanoj nauljenoj tavi pazeći da ih se ne presuši.
Salata od avokada i cherry paradajza:
3. Pripremite salatu
Narežite paradajz i avokado na kocke, dodajte sjeckani mladi luk te začinite solju, biberom i maslinovim uljem.
4. Skuhajte rižu
Rižu skuhajte, dodajte joj malo soka limuna i sjeckanog peršuna.
5. Poslužite
Stavite rižu kao podlogu, pa na nju puretinu, a na puretinu stavite salatu od paradajza i avokada.
Prijatno!:)
Vijesti
STIGLO NARANDŽASTO UPOZORENJE ZA DIJELOVE BiH: Budite spremni, očekuju se obilne padavine
Prije 17 min0
Regija
ALEKSANDAR VULIN ZA PROREŽIMSKU NOVINSKU AGENCIJU: "Očekujem radikalizaciju protesta u idućim danima, vođama upravlja Zapad"
Prije 26 min0
Politika
NENAD STEVANDIĆ U OČAJU: "Trojka je neiskrena, HDZ koristi poziciju RS da bi opstali Hrvati"
Prije 33 min0
Sport
"SB" NA PRESSU SERGEJA BARBAREZA: "Džeko izgleda kao ratnik, ima volju da igra sutra!" (FOTO)
Prije 48 min0
Gastro
MOŽE I OD GOTOVE JUFKE: Napravite pitu krompirušu prema našem receptu, i ne zaboravite jogurt...
21. Mar. 20250
Gastro
POSLUŽITE RASHLAĐENO: Tuna se može pripremiti na hiljadu načina, a ovaj je jedan od njih
21. Mar. 20250
Gastro
NA OVAJ NAČIN MOŽETE KVALITETNO ISKORISTITI OSTATKE PILETINE: Kombinirajte grašak šećerac, čili i...
22. Mar. 20250
Gastro
NAPRAVITE DANSKE PALAČINKE: Prepoznatljive su jer njihov oblik i tekstura podsjećaju na...
Prije 7h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.