POSLUŽITE U PECIVU SA SIROM I UMAKOM: Za ukusan sendvič bit će potrebno ispohovati piletinu, pripremiti kruh i ...

(...) ugrijati marinaru.

  • Gastro

  • 15. Apr. 2025  15. Apr. 2025

  • 0

Po želji u sendvič možete dodati i salatu.

Sastojci:

60 gr oštrog brašna

1 jaje, lagano umućeno

90 gr prezle

3 kašike narendanog parmezana (može i iz kesice)

2 polovice filea pilećih prsa (svaka oko 140 grama)

⅛ kašičice soli

⅛ kašičice bibera

2 peciva, prerezana

2 kriške "žutog" sira

75 gr marinare (ugrijane) 

Priprema:

1. Pripremite sastojke

Jaje i brašno stavite u posebne pliće posude. U drugoj posudi sjedinite parmezan i krušne mrvice.

2. Panirajte piletinu

Piletinu istucite, pospite sa solju i biberom pa je uvaljajte u brašno i umočite u jaje pa u prezlu.

3. Pržite

U većoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Stavite piletinu i pržite sa svake strane 4 do 5 minuta dok ne porumeni.

Poslužite u pecivu sa sirom i umakom.  

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...