ZAŠTO BISTE GA KUPOVALI KAD SVOJ MOŽETE NAPRAVITI KOD KUĆE: Začinski puter ukusan je i svestran dodatak...

(...) mnogim jelima - od pečenih krompira i povrća, do pečenja, tjestenine i sendviča.

  • Gastro

  • 18. Apr. 2025  18. Apr. 2025

  • 0

Zašto biste ga kupovali kada svoj možete napraviti kod kuće i njegov okus prilagoditi svojim preferencijama?

Imamo recept.

Sastojci:

200 gr omekšalog neslanog putera

2 čehna bijelog luka

2 kašike svježeg peršuna

1 kašika limunovog soka

1 kašičica soli

½ kašičice mljevenog crnog bibera 

½ kašičice mljevene paprike (ili ljute paprike po želji)

½ kašičicemajčine dušice (ili ružmarina za drugačiji okus)

Napomena: Začine možete prilagoditi svom ukusu pa tako neke od njih možete dodati ili izostaviti.

Priprema:

1. Puter izradite viljuškom

Omekšali puter izradite viljuškom dok ne postane kremast i dodajte mu sve začine koje ste pripremili (bijeli luk i peršun nasjeckajte na što sitnije).

2. Dodajte začine i promiješajte

Sve dobro promiješajte dok se začini ravnomjerno ne rasporede kroz puter. Kada sve bude dobro promiješano, smjesu stavite na plastičnu foliju i oblikujte je u kuglu ili rolu.

3. Ohladite

Ostavite u frižideru najmanje sat vremena kako bi puter bio čvršći i okusi se sjedinili. Također ga možete zamrznuti, ako ga nećete koristiti odmah.  

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...