PURA, PALENTA, ŽGANCI: Kako god je zvali, napravite je još ovo jutro sa paradajzom i mladim lukom po...

(...) ovom receptu .

  • Gastro

  • 19. Apr. 2025  19. Apr. 2025

  • 0

Palenta, pura, žganci... Bezbroj je naziva za ovo jednostavno, brzo i ukusno jelo koje, osim što može biti glavna zvijezda svakog doručka, također može poslužiti i kao međuobrok ili prilog ručku.

Palenta je inače autohtono jelo sjeverne Italije koje volimo jer je hranjivo, a tako se lako i brzo sprema.

Uz to, ovo će vas jelo zasititi i napuniti energijom za ostatak dana. Masti je u palenti zanemarivo malo, a kolesterola nema.

Žutu joj boju daju karotenoidi lutein, zeaksantin i beta-karoten. Palenta također obiluje vlaknima.

Iako ih ne možemo probaviti i iskoristiti, ona igraju značajnu ulogu u očuvanju zdravlja i vitalnosti.

Recept za palentu s paradajzom i mladim lukom za zdrav i ukusan doručak čeka vas ovdje

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...