Evropa
EVO ŠTA SADRŽI 17. PAKET SANKCIJA RUSIJI: Na udaru ruska "flota u sjeni" te nekoliko firmi iz Srbije i Turske
Prije 19 min0
Naš današnji obrok sprema se za 45 minuta, donosimo recept za četiri osobe.
Gastro
05. Maj 2025
0
SASTOJCI
250 g gotovo svježeg gotovog tijesta
800 g mini paradajza
200 g mozzarella sira
limun
30 g meda
2 jaja
kašičica senfa
talijanska mješavina začina
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
svježe mljeveni biber
SASTOJCI
Gotovo tijesto za pite zajedno s papirom za pečenje rasporedimo po kalupu za pite. Tijesto po dnu izbodemo viljuškom i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C, 10 minuta.
Za to vrijeme u čistu zdjelu razbijemo 2 cijela jaja, dodamo svježi sir, med, senf, začinimo italijanskom mješavinom začina, dodamo nekoliko kapi soka od limuna i sve zajedno izmiješamo.
Po dnu ispečenog tijesta rasporedimo nadjev od sira i preko njega slažemo miniparadajze. Na vrh pite dodamo na kockice narezan sir mozzarellu.
Pripremljenu pitu stavimo u pećnicu na 200°C, 30 minuta.
Prijatno!
Evropa
EVO ŠTA SADRŽI 17. PAKET SANKCIJA RUSIJI: Na udaru ruska "flota u sjeni" te nekoliko firmi iz Srbije i Turske
Prije 19 min0
Sport
REMI U ŠIROKOM BRIJEGU ZA HISTORIJSKI USPJEH: FK Sarajevo po osmi put osvajač Kupa BiH!
Prije 33 min0
Vijesti
OŠTRA REAKCIJA BOŠNJAČKOG KLUBA U SKUPŠTINI HNK: "Neprihvatljiva je gradnja na osnovu sumnjive dokumentacije i dozvola!"
Prije 48 min0
Politika
"DODIK SRLJA DALJE": Trivić objasnila zašto Narodni front nije glasao za veto Željke Cvijanović u NSRS
Prije 1h0
Gastro
VRIJEME JE ZA ULAZAK U BAŠTE: Ukoliko kraj paradajza posadite ovu biljku, rađat će kao lud…
12. Maj 20250
Gastro
NAPRAVITE KROKETE OD KROMPIRA I SIRA: Mnogi su ljubitelji ovih hrskavih "valjaka", bilo da su u "ulozi" priloga ili...
12. Maj 20250
Gastro
TAJNA LJUTE PAPRIKE: Brojne su blagodati za zdravlje, ne biste vjerovali za šta je sve dobra…
Prije 17h0
Gastro
MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Ovakvu kajganu prave kulinarski profesionalci, tajna je u jednom sastojku...
13. Maj 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.