JEFTIN I JEDNOSTAVAN OBROK ZA SVAKI DAN: Brzo se prave, ali i brzo nestaju iz tanjira, ti ukusni, široki rezanci u...

(...) umaku od paradajza sa špinatom.

  • Gastro

  • 18. Maj 2025  18. Maj 2025

  • 0

Sastojci:

1 glavica luka

200 gr špinata

1 konzerva sjeckanog paradajza ili 2 svježa paradajza

250 gr širokih rezanaca

so i biber po ukusu

Priprema:

1. Skuhajte rezance

Skuhajte široke rezance prema uputama na pakiranju. Kada su gotovi, ocijedite ih i ostavite sa strane.

2. Napravite umak

U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte nasjeckani luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte špinat i pržite dok špinat ne omekša, oko 3-5 minuta. Sada dodajte sjeckani paradajz i promiješajte. Pustite da se kuha na srednje jakoj vatri još 5 minuta.

3. Sjedinite

Posolite i pobiberite po želji, pa dodajte kuhane široke rezance. Po želji dodajte malo maslinovog ulja da bi jelo bilo sočnije. 

Prijatno!:)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...