Vijesti
MIRO LAZOVIĆ ZA "SB": "Ako Dragan Čović i dalje bude istrajavao na saradnji sa Dodikom i pružao podršku…"
Prije 12 min0
Naš današnji obrok nastaje za sat vremena, a nestaje u trenu.
Gastro
12. Jun. 2025
0
SASTOJCI
350 g duguljastih svježih paprika
3 režnja bijelog luka
4 žlice sjeckanog peršina
1 glavica ljubičastog luka
8 fileta slanih srdela
100 g skuša iz konzerve
40 g prezle
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
papar svježe mljeveni
PRIPREMA
Paprikama odvojimo peteljke, očistimo ih, odrežemo im gornju trećinu i narežemo ju na kockice, luk nasjeckamo, skuše iz konzerve ocijedimo, a filete slanih srdela očistimo.
U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu papriku, 1/3 sjeckanog peršina, filete slanih srdela, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok sastojci malo ne omekšaju.
Nakon 3-4 minute prženja ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo krušne mrvice, promiješamo i sastojke premjestimo u posudu da se malo ohlade.
Zatim dodamo ocijeđene skuše, preostali sjeckani peršin, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke.
Dobivenom smjesom nadjenemo paprike, stavimo ih na vruću i namašćenu gril tavu i pečemo ih sa svih strana 10-15 minuta.
Gotove paprike premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih s malo maslinovog ulja i poslužimo.
Prijatno!
Vijesti
MIRO LAZOVIĆ ZA "SB": "Ako Dragan Čović i dalje bude istrajavao na saradnji sa Dodikom i pružao podršku…"
Prije 12 min0
Vijesti
GRADONAČELNIK TUZLE: "Očekuje nas ogroman posao na formiranju radnih grupa radi procjene stvarnog stanja"
Prije 17 min0
Regija
ALBIN KURTI NIJE USPIO OSIGURATI DOVOLJNU PODRŠKU: Predsjednica Kosova, mandat za sastav nove vlade povjerila...
Prije 24 min0
Evropa
HOROR U FRANCUSKOJ: Automobilom se zaletio među ljude, vikao „Allahu akbar“
Prije 25 min0
Gastro
ŠOKANTNA ISTINA O HRENOVKAMA: Nakon ovog videa, teško da ćete ih više jesti (VIDEO)
02. Nov. 20250
Gastro
OBAVEZNO PROBATI: Ovu namirnicu svi imamo kod kuće, a mnogi od nas ne znaju da može itekako pojačati okus svakog jela
03. Nov. 20250
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
04. Nov. 20250
Gastro
NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Napravite pitu sa svježim sirom i mini paradajzom, nećete se pokajati...
03. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.