PO MEDITERANSKI: Danas pravimo pečene paprike prema staroj recepturi, slijedite upute...

Naš današnji obrok nastaje za sat vremena, a nestaje u trenu.

  • Gastro

  • 12. Jun. 2025  

  • 0

SASTOJCI

350 g duguljastih svježih paprika

3 režnja bijelog luka

4 žlice sjeckanog peršina

1 glavica ljubičastog luka

8 fileta slanih srdela

100 g skuša iz konzerve

40 g prezle

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol

papar svježe mljeveni

PRIPREMA

Paprikama odvojimo peteljke, očistimo ih, odrežemo im gornju trećinu i narežemo ju na kockice, luk nasjeckamo, skuše iz konzerve ocijedimo, a filete slanih srdela očistimo.

U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu papriku, 1/3 sjeckanog peršina, filete slanih srdela, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok sastojci malo ne omekšaju.

Nakon 3-4 minute prženja ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo krušne mrvice, promiješamo i sastojke premjestimo u posudu da se malo ohlade.

Zatim dodamo ocijeđene skuše, preostali sjeckani peršin, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke.

Dobivenom smjesom nadjenemo paprike, stavimo ih na vruću i namašćenu gril tavu i pečemo ih sa svih strana 10-15 minuta.

Gotove paprike premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih s malo maslinovog ulja i poslužimo.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...