Gastro
TUFAHIJA NA NAŠ NAČIN: Danas pravimo domaće slasticu prema receptu koji ćete dugo pamtiti… (VIDEO)
20. Jul. 20250
Naša današnja slastica nastaje za 50 minuta, donosimo recept za 4 osobe.
Gastro
22. Jun. 2025
0
SASTOJCI
4 jabuke
120 g mljevenih oraha
250 ml slatkog vrhnja
1 limun
1 voćni kompot od višanja
voćni sirup od višanja
400 ml vode
400 g šećera
100 g meda
10 g vanilin šećera
PRIPREMA
Jabuke operemo, ogulimo i izvadimo im sredinu.
Za sirup, u lonac stavimo vodu, šećer, vanilin šećer, med i pripremljene jabuke.
Kada sirup zavrije smanjimo vatru i sve zajedno kuhamo još 10 minuta.
Jabuke zatim izvadimo na stranu da se ohlade, a šećerni sirup i dalje kuhamo još 20 minuta.
Zatim mljevene orahe pomiješamo sa pola šećernog sirupa i nekoliko kašika tučenog vrhnja, pa dobivenom smjesom punimo jabuke koje zatim prelijemo ostatkom šećernog sirupa.
Svaku jabuku dodatno ukrasimo svježe tučenim slatkim vrhnjem, sa po jednom višnjom i sirupom od višnje. Poslužimo ohlađeno.
U slast!
Gastro
TUFAHIJA NA NAŠ NAČIN: Danas pravimo domaće slasticu prema receptu koji ćete dugo pamtiti… (VIDEO)
20. Jul. 20250
Gastro
ZAGRIJAVANJE PRED PRAZNIK: Danas pravimo domaću slasticu prema receptu koji ćete dugo pamtiti… (VIDEO)
05. Jun. 20250
Gastro
S TUFAHIJOM NEMA GREŠKE: Danas pravimo domaću slasticu prema receptu koji ćete dugo pamtiti… (VIDEO)
06. Mar. 20250
Gastro
TUFAHIJA NA NAŠ NAČIN: Danas pravimo domaće slasticu prema receptu koji ćete dugo pamtiti… (VIDEO)
26. Dec. 20240
Kultura
VELIKO PRIZNANJE ZA NAŠEG PISCA: Darko Cvijetić dobitnik prestižne književne nagrade „Angelus” za knjigu „Schindlerov lift”
Prije 17 min0
Evropa
ZAHAROVA BIJESNA ZBOG IZJAVA EU ZVANIČNIKA: "Teško je reći razumiju li zapravo što rade, s obzirom na to koliko je neprofesionalaca na čelu svih tih zapadnoeuropskih zemalja"
Prije 21 min0
Vijesti
U ČAST LEGENDI: Pokrenuta inicijativa za međunarodni festival i spomen-kuću posvećene Halidu Bešliću
Prije 24 min0
Vijesti
VUKOVARSKI KRVNIK: Umro general JNA Nebojša Pavković
Prije 24 min0
Gastro
DOVOLJAN JE JEDAN SASTOJAK: I vaš će se krompir pretvoriti u kulinarsko iznenađenje, bilo da ga poslužite...
18. Okt. 20250
Gastro
NEDJELJA JE DAN ZA PILETINU: Poznati kuhar iz Atlante otkriva kako da je savršeno ispržite
19. Okt. 20250
Gastro
TAJNA JE U AGDI: Napravite hurmašice prema tradicionalnoj recepturi i iznenadite ukućane (VIDEO)
Prije 7h0
Gastro
ISKUSNA KUHARICA SAVJETUJE: Ove tri namirnice nikako ne treba stavljati u airfryer
Prije 4h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.