Gastro
ZAGRIJAVANJE PRED PRAZNIK: Danas pravimo domaću slasticu prema receptu koji ćete dugo pamtiti… (VIDEO)
05. Jun. 20250
Naša današnja slastica nastaje za 50 minuta, donosimo recept za 4 osobe.
Gastro
Prije 4h
0
SASTOJCI
4 jabuke
120 g mljevenih oraha
250 ml slatkog vrhnja
1 limun
1 voćni kompot od višanja
voćni sirup od višanja
400 ml vode
400 g šećera
100 g meda
10 g vanilin šećera
PRIPREMA
Jabuke operemo, ogulimo i izvadimo im sredinu.
Za sirup, u lonac stavimo vodu, šećer, vanilin šećer, med i pripremljene jabuke.
Kada sirup zavrije smanjimo vatru i sve zajedno kuhamo još 10 minuta.
Jabuke zatim izvadimo na stranu da se ohlade, a šećerni sirup i dalje kuhamo još 20 minuta.
Zatim mljevene orahe pomiješamo sa pola šećernog sirupa i nekoliko kašika tučenog vrhnja, pa dobivenom smjesom punimo jabuke koje zatim prelijemo ostatkom šećernog sirupa.
Svaku jabuku dodatno ukrasimo svježe tučenim slatkim vrhnjem, sa po jednom višnjom i sirupom od višnje. Poslužimo ohlađeno.
U slast!
Gastro
ZAGRIJAVANJE PRED PRAZNIK: Danas pravimo domaću slasticu prema receptu koji ćete dugo pamtiti… (VIDEO)
05. Jun. 20250
Gastro
S TUFAHIJOM NEMA GREŠKE: Danas pravimo domaću slasticu prema receptu koji ćete dugo pamtiti… (VIDEO)
06. Mar. 20250
Gastro
TUFAHIJA NA NAŠ NAČIN: Danas pravimo domaće slasticu prema receptu koji ćete dugo pamtiti… (VIDEO)
26. Dec. 20240
Gastro
TUFAHIJA NA NAŠ NAČIN: Danas pravimo domaće slasticu prema receptu koji ćete dugo pamtiti… (VIDEO)
21. Nov. 20240
Vijesti
VOJNI ANALITIČAR HAMZA VIŠĆA ZA „SB“: Amerika više od 45 godina čeka da Teheranu uzvrati pljusku za talačku krizu iz 1979. godine, sada slijedi...
Prije 16 min0
Hronika
NOVA TRAGEDIJA U BiH: U jezeru Modrac pronađeno tijelo muškarca
Prije 17 min0
Kultura
SNIMKA IZ MUZEJA ZGROZILA SVIJET: Oštetio neprocjenjivu sliku pokušavajući snimiti selfie...
Prije 42 min0
Regija
OGLASIO SE PREMIJER KOSOVA ALBIN KURTI: Kosovo čvrsto stoji uz SAD i EU u protivljenju iranskim nuklearnim ambicijama...
Prije 54 min0
Gastro
SAVRŠEN LJETNI HIT: Torta od limuna i jogurta, bez pečenja, za svaku priliku
20. Jun. 20250
Gastro
MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA KUHINJE: Za savršene faširane šnicle - samo slijedite upute...
21. Jun. 20250
Gastro
NAPRAVITE TORTILJA OMLET: Lako se spremi, a možete ga ponijeti i na posao i tako izbjeći bespotrebno...
20. Jun. 20250
Gastro
TEŠKO DA MOŽEMO ZAMISLITI RUČAK BEZ SALATE: Evo koje su to 24 najbolje na svijetu
19. Jun. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.