LJETNI FAVORIT: Napravite ovu ukusnu i pizzu sa podlogom od tikvica

Sezona je tikvica, a mi vam donosimo zanimljiv recept za pizzu sa podlogom od tikvica. Brzo, jednostavno, a tako ukusno.

  • Gastro

  • Prije 11h  

  • 0

Sastojci za podlogu

 300 g naribanih i ocijeđenih tikvica 2 jaja 30 g brašna 1 žličica soli 50 g parmezana 50 g mozzarelle

 

Dodatno

sir, pasirana rajčica, cherry rajčice, origano, masline, feferoni i ostali dodaci po želji

Priprema

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva.

U velikoj zdjeli pomiješajte tikvice, jaja, brašno i sol. Dodajte naribani parmezan i mozzarellu, miješajte dok se sastojci ne sjedine.

Dobiveno "tijesto" rasporedite u okrugli ili pravokutni kalup za pizzu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 14-15 minuta dok ne postane zlatno-smeđe boje.

Izvadi podlogu za pizzu iz pećnice i smanjite temperaturu na 200 stupnjeva. Malo prohladite.

Na prohlađenu podlogu za pizzu prvo stavite pasiranu rajčicu, sir po želji, na polovice narezane cherry rajčice i bosiljak, i ostale dodatke po želji. 

Pizzu pecite dodatnih 10 minuta dok se sir ne otopi. Poslužite toplo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...