Gastro
BRŽE NE MOŽE: Ovakvu pizzu sigurno još niste probali, trik je vrlo jednostavan… (VIDEO)
19. Avg. 20250
Sezona je tikvica, a mi vam donosimo zanimljiv recept za pizzu sa podlogom od tikvica. Brzo, jednostavno, a tako ukusno.
Gastro
23. Jun. 2025
0
Sastojci za podlogu
300 g naribanih i ocijeđenih tikvica 2 jaja 30 g brašna 1 žličica soli 50 g parmezana 50 g mozzarelle
Dodatno
sir, pasirana rajčica, cherry rajčice, origano, masline, feferoni i ostali dodaci po željiPećnicu zagrijte na 220 stupnjeva.
U velikoj zdjeli pomiješajte tikvice, jaja, brašno i sol. Dodajte naribani parmezan i mozzarellu, miješajte dok se sastojci ne sjedine.
Dobiveno "tijesto" rasporedite u okrugli ili pravokutni kalup za pizzu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 14-15 minuta dok ne postane zlatno-smeđe boje.
Izvadi podlogu za pizzu iz pećnice i smanjite temperaturu na 200 stupnjeva. Malo prohladite.
Na prohlađenu podlogu za pizzu prvo stavite pasiranu rajčicu, sir po želji, na polovice narezane cherry rajčice i bosiljak, i ostale dodatke po želji.
Pizzu pecite dodatnih 10 minuta dok se sir ne otopi. Poslužite toplo.
Gastro
BRŽE NE MOŽE: Ovakvu pizzu sigurno još niste probali, trik je vrlo jednostavan… (VIDEO)
19. Avg. 20250
Šareni svijet
BILA JE JEDNA OD NAJPRODAVANIJIH: Picerija u Njemačkoj prodavala pizzu s kokainom kao prilogom
21. Okt. 20240
Gastro
NEMA ŠANSE DA NE USPIJE: Ovakvu pizzu sigurno još niste probali, trik je vrlo jednostavan… (VIDEO)
10. Jun. 20240
Gastro
NEMA ŠANSE DA NE USPIJE: Ovakvu pizzu sigurno još niste probali, trik je vrlo jednostavan… (VIDEO)
19. Mar. 20240
Vijesti
"SB" NA DODJELI NAGRADA: Srbijanski film "Vjetre, pričaj sa mnom" je najbolji film 31. Sarajevo Film Festivala (FOTO)
Prije 29 min0
Politika
BAKIR IZETBEGOVIĆ IZ BUŽIMA: "Došli smo do trenutka istine. Ili će Dodik nadjačati državu i njene institucije ili..."
Prije 40 min0
Politika
DURAKOVIĆ STANIVUKOVIĆA NAZVAO POLUPISMENIM: Najavio krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke
Prije 59 min0
Hronika
DRAMA U BUDVI - SUKOBILI SE BIVŠI I SADAŠNJI ZAKUPAC PLAŽE: "Pustio je dobermana na nas, uzeo je lanac i krenuo..."
Prije 1h0
Gastro
BOLJIH NEMA: Ovo je najpouzdaniji recept za kisele krastavce
20. Avg. 20250
Gastro
VRIJEME JE NA NJIHOVOJ, A I NA NAŠOJ STRANI: Kada uberete, ili kupite, puno smokava, od njih napravite slasni džem po...
20. Avg. 20250
Gastro
KAKO ZA DORUČAK, TAKO ZA RUČAK I VEČERU: Napravite ljetnu pastu sa tikvicama po ovom receptu
21. Avg. 20250
Gastro
OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Poklanjamo jednostavan recept za kolač sa smokvama...
21. Avg. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.