IDEALNO ZA DANE KADA NEMATE PUNO VREMENA, A ŽELITE SERVIRATI DOMAĆE: Napravite klasik poznat generacijama

Ukusno, a nije ni komplikovano.

  • Gastro

  • Prije 11h  Prije 11h

  • 0

Kroketi od krompira klasik su poznat generacijama, a u kombinaciji s faširanim mesom podignuti su na malo višu razinu. Ovaj recept odličan je za porodični ručak ili večeru, a krokete možete poslužiti uz salatu ili omiljeni umak.

Zasitniji su od običnih kroketa od krompira, pa ih neki biraju i kao samostalno jelo uz salatu. Idealni su i za dane kada nemate puno vremena, a želite servirati nešto domaće i ukusno što će zadovoljiti cijelu obitelj.

Sastojci:

Krompir:

Krompir

Sir cheddar

So

Biber

BIjeli luk u prahu

Pljeskavice:

Faširana junetina

So

Biber

Bijeli luk u prahu

Kroketi:

Mozzarella (kriške)

Brašno

Jaja

Prezla

Priprema: 

1. Oguljeni krompir narežite na osmine i pržite dok ne postane zlatan, ali ne presuh. Zgnječite u pire, dodajte začine i nasjeckani cheddar pa sve dobro promiješajte.

2. Faširanu junetinu začinite, podijelite na četiri dijela i oblikujte pljeskavice. Pržite ih sa svake strane dok ne porumene, a zatim ih stavite na rešetku da se ocijede.

3. Pire podijelite na četiri dijela i poravnajte na debljinu od pola centimetra. Na svaki dio stavite pljeskavicu i krišku mozzarelle, pa sve zamotajte u krokete. Uvaljajte ih u brašno, jaja i prezlu te pržite dok ne budu zlatni. Poslužite uz umak po želji.

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...