Društvo
"OSUĐUJJEMO I POKUŠAJE UNOŠENJA NEMIRA...": Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS odbacuje tvrdnje predsjednika Sindikata Saudina Sivre
Prije 8 min0
Priprema nije komplikovana, ali zahtijeva malo više slobodnog vremena.
Gastro
Prije 2h Prije 2h
0
Hladni i hrskavi, odlični sami ili u kombinaciji s drugim jelima, a posebno u sendviču – kiseli krastavci su omiljena zimnica mnogih.
Iako ih je najlakše kupiti u prodavnici i odmah poslužiti kod kuće, mnogi se slažu da “to nije to” i da nema boljih kiselih krastavaca od onih napravljenih kod kuće.
Priprema nije komplikovana, ali zahtijeva malo više slobodnog vremena. U nastavku možete pronaći sve potrebne sastojke i postupak njihove pripreme. Zapamtite da količina tečnosti zavisi od veličine krastavaca i veličine tegle u koju ih spremate.
Sastojci:
3 kg krastavaca
3 l vode
500 ml alkoholnog sirćeta
200 g šećera
100 g soli
1 sveži snop mirođije
0,5 kašičice čili pahuljica
2 kašike sjemenki gorušice
2 kašike sjemenki korijandera
1 kašičica konzervansa
Postupak:
Krastavce dobro operite, po potrebi koristite četku ili sunđer.
Tegle i poklopce takođe operite i osušite. Poželjno je i da ih sterilišete.
Krastavce gusto poslažite u tegle kako se nakon ulivanja tečnosti ne bi dizali na površinu. Ako to ne uspije, možete koristiti mrežice za tegle koje sprječavaju dizanje krastavaca.
Sve ostale sastojke stavite u lonac na srednju vatru. Sačekajte da tečnost provri, zatim kuhajte dok se so i šećer potpuno ne otope.
Vruću tečnost prelijte preko krastavaca u teglama i zatvorite ih.
Čuvajte na hladnom i tamnom mjestu do upotrebe. Otvorenu teglu držite u frižideru.
Društvo
"OSUĐUJJEMO I POKUŠAJE UNOŠENJA NEMIRA...": Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS odbacuje tvrdnje predsjednika Sindikata Saudina Sivre
Prije 8 min0
Show
KEVIN COSTNER ODGOVORIO NA OPTUŽBE ZA SEKSUALNI NAPAD: "Ovo je za mene noćna mora"
Prije 12 min0
Zabava
DŽEKO BRANI MODRIĆA, ALI I SEBE: Paolo Di Canio nedavno nazvao Seriju A "grobljem plemenitih slonova", aludirajući na to da...
Prije 13 min0
Mini market
OGLASIO SE SANIN MUSA: "Napadaju me svi – od UZP-ovaca, cionističkih sluga iz Hrvatske, SDA-ovaca, titoista, džamijskih muslimana, ateista ..."
Prije 15 min0
Gastro
POTREBNA SU DVA JEDNOSTAVNA KORAKA: Kako da tijesto ne upije ni kap ulja? Evo, ovako...
18. Avg. 20250
Gastro
JOŠ MALO PA NESTALO: Kolač od kajsija oduševit će i staro i mlado, poklanjamo recept...
18. Avg. 20250
Gastro
TALIJANIMA SIGURNO NE BI BILO DOBRO: Tradicionalna pasta bolognese se ne pravi onako kako mi pravimo
18. Avg. 20250
Gastro
BRŽE NE MOŽE: Ovakvu pizzu sigurno još niste probali, trik je vrlo jednostavan… (VIDEO)
19. Avg. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.