Ekonomija
NOVI UDAR NA NOVČANIKE GRAĐANA: Cijene lete u nebo, poskupjela piletina u BiH, a bit će još i gore...
04. Mar. 20212
Iako postoji bezbroj varijacija na temu, recepti koji spajaju kremoznost umaka i svježinu povrća nerijetko postaju omiljeni u obiteljskom jelovniku.
Gastro
29. Avg. 2025
0
Piletina je jedno od najčešće pripremanih mesa u našim kuhinjama, a razlog je vrlo jednostavan – svestrana je, brzo gotova i uvijek ukusna. Iako postoji bezbroj varijacija na temu, recepti koji spajaju kremoznost umaka i svježinu povrća nerijetko postaju omiljeni u obiteljskom jelovniku. Upravo takav spoj donosi ovaj recept u kojem se nježni pileći file pretvara u pravo gurmansko zadovoljstvo uz špinat i vrhnje za kuhanje.
Sastojci:
2 pileća filea
200 ml vrhnja za kuhanje
100 g svježeg špinata
2 češnja češnjaka (sitno sjeckana)
maslinovo ulje, sol, papar
Priprema:
Priprema započinje mariniranjem filea jednostavno – solju i paprom – nakon čega ih je potrebno peći na malo maslinova ulja dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu, otprilike pet do šest minuta sa svake strane. Potom se meso privremeno makne sa strane, a u istoj tavi kratko se pirja sitno sjeckani češnjak i svježi špinat sve dok povrće ne uvene. U toj fazi dodaje se vrhnje za kuhanje koje će povezati okuse u bogat i svilenkast umak. Ovo jelo možete poslužiti uz rižu, tjesteninu ili jednostavno svježi kruh kojim ćete pokupiti svaku kap ukusnog umaka.
Vijesti
POLITIČKI SKANDAL U BANJOJ LUCI: Republika Srpska dobila novu, ali nelegitimnu Vladu
Prije 5 min0
Šareni svijet
STARIJI PAR SE ODREKAO SINA PREKO NOVINA: Razlog je zabrinjavajući
Prije 7 min0
Društvo
U BEOGRADU SE ŠTAMPAJU OPASNE KNJIGE: SANU nastavlja "posrbljavanje" srednjovjekovne Bosne i svega u njoj
Prije 12 min0
Žena
UNUKA ALIJE IZETBEGOVIĆA UŽARILA DRUŠTVENE MREŽE: U kupaćem je pokazala svoje prezgodno tijelo (FOTO)
Prije 21 min0
Gastro
MOĆAN SAVEZNIK KOD DIJABETESA, MRŠAVLJENJA, BOLESTI SRCA: Ako bademe jedete na ovaj način, to je još efikasnije od uobičajenog
31. Avg. 20250
Gastro
JESEN JE SVE BLIŽE: Na red dolaze zelena salata, blitva i grašak, evo šta trebate znati uoči sjetve...
31. Avg. 20250
Gastro
OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Napravite pohovane palačinke s piletinom i oduševite ukućane...
01. Sep. 20250
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne buhtle prema tradicionalnoj recepturi i oduševite ukućane...
Prije 14h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.