OBROK IZ JEDNE TAVE, GOTOV ZA 20 MINUTA: Piletina u kremastom umaku od špinata oduševit će vaše nepce

Iako postoji bezbroj varijacija na temu, recepti koji spajaju kremoznost umaka i svježinu povrća nerijetko postaju omiljeni u obiteljskom jelovniku.

  • Gastro

  • 29. Avg. 2025  

  • 0

Piletina je jedno od najčešće pripremanih mesa u našim kuhinjama, a razlog je vrlo jednostavan – svestrana je, brzo gotova i uvijek ukusna. Iako postoji bezbroj varijacija na temu, recepti koji spajaju kremoznost umaka i svježinu povrća nerijetko postaju omiljeni u obiteljskom jelovniku. Upravo takav spoj donosi ovaj recept u kojem se nježni pileći file pretvara u pravo gurmansko zadovoljstvo uz špinat i vrhnje za kuhanje.

Sastojci:

2 pileća filea

200 ml vrhnja za kuhanje

100 g svježeg špinata

2 češnja češnjaka (sitno sjeckana)

maslinovo ulje, sol, papar

Priprema:

Priprema započinje mariniranjem filea jednostavno – solju i paprom – nakon čega ih je potrebno peći na malo maslinova ulja dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu, otprilike pet do šest minuta sa svake strane. Potom se meso privremeno makne sa strane, a u istoj tavi kratko se pirja sitno sjeckani češnjak i svježi špinat sve dok povrće ne uvene. U toj fazi dodaje se vrhnje za kuhanje koje će povezati okuse u bogat i svilenkast umak. Ovo jelo možete poslužiti uz rižu, tjesteninu ili jednostavno svježi kruh kojim ćete pokupiti svaku kap ukusnog umaka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...