Šareni svijet
SKINUT S LISTE NAJBOGATIJIH LJUDI SVIJETA: Saudijac donirao čak 19 milijardi dolara u dobrotvorne svrhe
Prije 18 min0
Zahvaljujući ovom jednostavnom triku, krompir dobija izraženiji, puniji i neodoljivo ukusan ukus.
Gastro
Prije 5h
0
Krompir je nezamjenjiv sastojak gotovo svake kuhinje.
Hranjiv je i omiljen među odraslima i djecom. Postoji mnogo trikova uz koje se mogu postići bolji rezultati pri pripremi jela od krompira.
Sirće je proizvod koji uvijek imamo pri ruci – bilo da je riječ o bijelom ili vinskom – i ne bi smio nedostajati u kuhinjskom ormariću. Odličan je kao ekološko i efikasno sredstvo za čišćenje, koristi se i u kozmetici, ali može biti i vrlo koristan u pripremi krompira, piše Nova.rs.
Bijeli krompir sadrži više skroba, pa je zbog svoje brašnaste teksture idealan za pripremu ukusnog pire-krompira. S druge strane, čvršći krompir (voskaste teksture) savršen je za prženje ili pečenje. Sve što treba da uradite jeste da kuvate krompir oko 30 minuta, a nakon 15 minuta dodate so i malo octa.
Ocat pomaže da se na spoljašnjoj strani krompira formira tanka korica koja mu pomaže da zadrži oblik. Koji god ocat upotrijebite, poslužiće svrsi. Ipak, nemojte pretjerivati – previše sirćeta može dati gorak ukus krompiru. Dovoljna je jedna kašičica na četiri ili pet krompira. Kiselina iz octa sprečava razgradnju pektina u krompiru, pa se on ne raspada tokom kuvanja. Umjesto octa možete koristiti i limunov sok.
Zahvaljujući ovom jednostavnom triku, krompir dobija izraženiji, puniji i neodoljivo ukusan ukus.
Šareni svijet
SKINUT S LISTE NAJBOGATIJIH LJUDI SVIJETA: Saudijac donirao čak 19 milijardi dolara u dobrotvorne svrhe
Prije 18 min0
Svijet
UKRAJINA OBJAVILA SNIMAK SJEVERNOKOREJSKOG VOJNIKA: "Opet su raspoređeni u Kursku"
Prije 21 min0
HiTec
ZBOG KRŠENJA PRAVILA PLATFORME: TikTok u tri mjeseca uklonio više od 189 miliona videa
Prije 24 min0
Žena
NA OPĆE ODUŠEVLJENJE PRISUTNIH: I za žene u devetom mjesecu trudnoće ima mjesta na modnoj pisti, dokazuje to Viktorijina anđelica (FOTO)
Prije 35 min0
Gastro
DANI KRUHA: Na brzinu napravite mekano i slasno pecivo, nema šanse da ne uspije… (VIDEO)
14. Okt. 20250
Gastro
BRZO POHOVANJE, GLADNOM RADOVANJE: Ovaj prilog se u restoranima često naručuje, a kod kuće je gotov za...
14. Okt. 20250
Gastro
TRIKOVI IZ HERCEGOVINE: Za doručak napravite peksimete i iznenadite ukućane (VIDEO)
15. Okt. 20250
Gastro
TRIK IZ RESTORANA: Evo kako da vam riba bude hrskava, a da ne upije previše ulja
15. Okt. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.