PRIPREME ZA SPEKTAKL: Objavljena lista zvijezda koje dolaze na krunidbu Charlesa III

Koncert u nedjelju, 7. maja održat će se u dvorcu Windsor pred 20 hiljada ljudi, a prenosit će ga i televizija i radio BBC

  • Show

  • 01. Maj 2023  01. Maj 2023

  • 0

Hollywoodski glumac Tom Cruise i glumica Joan Collins najnovija su u nizu zvjezdanih imena koje će nastupiti na krunidbenom koncertu Charlesa III 7. maja, piše BBC. Pustolov Bear Grylls i Sir Tom Jones također će im se pridružiti u unaprijed snimljenim skečevima kako bi proslavili krunidbu kralja i kraljice. Koncert u nedjelju, 7. maja održat će se u dvorcu Windsor pred 20 hiljada ljudi, a prenosit će ga i televizija i radio BBC.

U unaprijed snimljenim skečevima za koje se tvrdi da otkrivaju slabo poznate činjenice o monarhu sudjelovat će brojne poznate osobe, među kojima i bivši profesionalac "Strictly Come Dancinga" Oti Mabuse, a tu je i nastup Winnie the Pooha.

U nastup su uključeni i Take That, Katy PerryLionel Richie, kao i klasični izvođači uključujući Andreu Bocellija i velškog bas-baritona Sir Bryn Terfela. Muzičari Paloma FaithOlly Murs, rock gitarist Steve WinwoodNicole Scherzinger iz The Pussycat Dolls i kineski pijanist Lang Lang također su dodani u postavu, zajedno s nigerijskim kantautorom Tiwom Savageom, DJ Peteom Tongom te pobjednicom talent showa The Piano TV - Lucy. Bollywoodska zvijezda Sonam Kapoor također je odabrana da održi govorni nastup.

"Uz zadivljujuću pozadinu dvorca Windsor, bit će to večer puna nezaboravnih trenutaka u kojima će Njihova Veličanstva i svi u Ujedinjenom Kraljevstvu moći uživati", najavila je Kate Phillips, direktorica BBC-ja.

Pored ovih novosti, Buckinghamska palača objavila je tri nova službena portreta kralja Charlesa III. i kraljice supruge Camille u petak, sedam dana prije kraljeve krunidbe iduće subote. Fotografije je snimio Hugo Burnand, koji je bio službeni fotograf na njihovom vjenčanju 2005. godine. Na jednoj slici par stoji zajedno dok poziraju u plavoj odjeći, a zatim sjede odvojeno na plavim i zlatnim stolicama na druge dvije. Fotografije su snimljene prošlog mjeseca u Blue Drawing Room u Buckinghamskoj palači.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...