VLATKU POKOS NALJUTILO ZLOČINAČKO "U", HRVATIMA U BiH PORUČILA: "Vi niste građani Hrvatske, zaobiđite me"

"Koliko znam, u Hrvatskoj je zabranjeno promoviranje fašističkih, nacističkih i ustaških simbola pa molim odgovarajuće institucije da promptno reagiraju", napisala je.

  • Estrada

  • 29. Jul. 2023  

  • 0

Bivša hrvatska voditeljica Vlatka Pokos objavila je na svom Instagram profilu fotografiju broda iz Splita protiv čijeg vlasnika će podnijeti krivičnu prijavu zbog slova U, piše CoolStyle.

"Na splitskoj rivi nalaze se brojni štandovi, koji nude razne izlete brodom, a među njima i Udruženje malih brodara Splita. Šokantno je vidjeti da se upravo na njihovom brodu nalazi zločinačko, ušato slovo U, pod čijom simbolikom su u Drugom svjetskom ratu u Hrvatskoj ubijene desetine hiljada ljudi. Licemjerno pozivaju ljude imenom "4U", što bi trebalo značiti "Za tebe/vas", ali nije jasno uključuje li to crnce, Židove, Rome i sve one koji nisu čistokrvni Arijevci, poput onih koji su osmislili ovaj "divan" marketinški potez?! Koji slavi upravo crnu boju ustaških zločinaca na svom brodu. Nadam se da će biti primjereno kažnjeni a ja ću lično podnijeti kaznenu prijavu. Ovu ideologiju mogu si odnijeti iza brda, otkud je dogmizala. Split je simbol otpora fašizmu i ustašluku i ovo je nedopustivo. Koliko znam, u Hrvatskoj je zabranjeno promoviranje fašističkih, nacističkih i ustaških simbola pa molim odgovarajuće institucije da promptno reagiraju", napisala je.

Obratila se i Hrvatima koji žive u BiH.

"Molila bih Hrvate iz susjedne BiH da zaobiđu moj profil i ovu temu. Oni su građani druge države, ne Hrvatske", poručila je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...