SMIJEŠI JOJ SE OSCAR: Emma Stone otkrila šta je bio najlakši dio snimanja, ali i koliko kolača je dnevno 'morala pojesti' radeći na filmu "Poor Things" (FOTO)

Prvo pitanje koje je mučilo okupljene bilo je li glumici bilo neugodno igrati izrazito seksualan lik i snimati neke od eksplicitnih scena

  • Show

  • 27. Feb. 2024  

  • 0

Glumica Emma Stone, koja je posljednjih mjeseci osvojila sve moguće filmske nagrade, a smiješi joj se i Oscar za ulogu Belle Baxter u filmu ‘‘Poor Things‘‘, na panelu povodom nominacija za Oscare progovorila je o nekim detaljima sa snimanja filma.

Prvo pitanje koje je mučilo okupljene bilo je li glumici bilo neugodno igrati izrazito seksualan lik i snimati neke od eksplicitnih scena. No glumica je svojim odgovorom sve iznenadila.

‘‘To je možda bio i najlakši dio snimanja, jer su te scene bile do detalja osmišljene, snimalo se u vrlo malim prostorima bez puno ljudi, a meni su neke bile i pomalo smiješne. To smo odradili vrlo brzo jer se znalo tačno što snimamo. Meni je veći izazov bio prikazati neke njezine druge emocije i hirove - pogotovo one prehrambene‘‘, rekla je Emma otkrivši kako je u nekim scenama morala pojesti po 60 komada slavne portugalske slastice Pastéis de Nata.image

Foto: Profimedia

"Smišljati kako prošetati ili pojesti 60 portugalskih kolača bio mi je stvarno veliki izazov. Prvi zalogaj je izvrstan, ali nakon tolike količine jedino želiš povratiti. To je bilo puno izazovnije od golotinje za koju me stalno ispituju", rekla je Stone.

Naime, njezin filmski lik iz viktorijanskog Londona bježi u Lisabon gdje je ta neodoljiva slastica nastala u lisabonskoj četvrti Belem prije više od dva vijeka i nije samo simbol Lisabona već cijelog Portugala. Taj slasni ‘‘komadić raja‘‘ tada nazvan Pastéis de Belem, mali je tart napravljen od lisnatog tijesta s kremom od jaja i mlijeka, posut cimetom i zapečen, navodi Gloria.hr.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...