HERCEGOVAČKI SPECIJALITET ZA ČIŠĆENJE ORGANIZMA: Danas pravimo PURU LUČNICU, nema joj ravne…

Iako je recept star stotinama godina i danas je nezaobilazan na hercegovačkim trpezama

  • Gastro

  • 01. Jan. 2020  

  • 0

SASTOJCI

1 kg pure
1 l vode
250 g maslaca
2 češnja češnjaka
1 l kiselog mlijeka
sol

PRIPREMA

Vodu posoliti pa pustiti da proključa. Zatim staviti puru, poklopiti poklopcem i pustiti da kuha sat vremena. U međuvremenu treba očistiti bijeli luk (češnjak) te ga protisnuti ili izraditi tučkom. Maslac staviti na tavu pa karamelizirati, a nakon toga ga pustiti da odstoji. Zatim se vratite puri koju treba dobro izraditi kuhačom pa je prebaciti u veliku posudu. U prethodno rastopljeni maslac umiješajte češnjak (bitno da je maslo još toplo), a zatim kiselo mlijeko dok se sve ne prožme.

Dobar tek!

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...