KUHA NA BLISKOM ISTOKU: Mike Pompeo objavio snimku koja će razbjesniti Teheran, pogledajte slavlje nakon ubistva NAJMOĆNIJEG IRANSKOG GENERALA...

Američki državni sekretar Mike Pompeo objavio je danas video na kojem se vide, kako je naveo, Iračani koji na ulicama slave zbog smrti iranskog generala Kasema Solejmanija

  • Svijet

  • 03. Jan. 2020  

  • 0

"Iračani - igraju na ulicama slaveći slobodu, zahvalni što generala Solejmanija više nema", napisao je Pompeo na Twitteru uz snimak gomile ljudi koja trči niz put i maše zastavama i transparentima.

Ubrzo pošto je saopšteno da je ubijen iranski general u Bagdadu, predsjednik SAD Donald Trump na Twitteru je objavio sliku američke zastave, bez komentara.

Šef elitne jedinice Revolucionarne garde general Kasem Solejmani ubijen je noćas u napadu američkkih snaga na bagdadski aerodrom. Pentagon je saopštio da je Solejmani ubijen po Trumpovom naređenju.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei i predsjednik Irana Hasan Rohani obećali su da će se osvetiti za smrt generala.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...