ZAEV PODNIO OSTAVKU: Očekuje se izbor...

... tehničke ili takozvane Pržinske vlade u Sjevernoj Makedoniji

  • Vijesti

  • 03. Jan. 2020  03. Jan. 2020

  • 0

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev podnio je ostavku na tu funkciju, nakon čega se očekuje da predsjednik Sobranja Talat Dzaferi sazove sjednicu na kojoj će ostavka biti konstatovana, da bi potom parlament izabrao prelaznu, takozvanu Pržinsku vladu, uoči prijevremenih izbora u toj zemlji, koji bi trebalo da se održe 12. aprila, prenosi Hayat.ba.

"Vjerujem da će veoma brzo ostavka stići u Sobranje kako bi u parlamentu u toku dana mogla da počne i da se završi procedura za izbor prelazne vlade", rekao je Zaev u emisiji “Jutarnji brifing”.

On očekuje da se cijeli postupak završi bez problema i podsjeća da je praksa o formiranju prelazne vlade uspostavljena još u 2016. godini na zahtev sada vladajućeg Socijaldemokratskog saveza koji je tada bio u redovima opozicije. Kako je najavljeno, tehničku ili takozvanu Pržinsku vladu će predvoditi Oliver Spasovski, dosadašnji ministar unutrašnjih poslova, dok će resori unutrašnjih poslova i rada i socijalne politike preuzeti kadrovi iz redova opozicije, kao garanciju za sprovođenje fer, poštenih i demokratskih izbora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...