"SB" NA LICU MJESTA: Božićna poruka mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma (FOTO)

Hrizostom je, prije svega, povodom velikog i radosnog praznika Božića pozdravio svo sveštenstvo, hrišćane, braću rimokatolike, te sa velikom ljubavlju i poštovanjem braću muslimane i jevreje

Foto: MILUTIN STOJČEVIĆ/SB

  • Društvo

  • 03. Jan. 2020  03. Jan. 2020

  • 0

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom u Božićnoj poruci, koju je danas uputio, između ostalog, poručio je da je Božić poziv na promjenu da njime postanemo bolji ljudi, bogatiji vjerom i jači ljubavlju i nadom, prenosi N1.

Hrizostom je, prije svega, povodom velikog i radosnog praznika Božića pozdravio svo sveštenstvo, hrišćane, braću rimokatolike, te sa velikom ljubavlju i poštovanjem braću muslimane i jevreje, koji sa hrišćanima dijele avromovsko vjerovanje u jednog Boga, kao i sve ljude dobre volje.

“Hristos se jednom rodi u tijelu da svakoga od nas pojedinačno sjedini sa Bogom i sa sobom i sa duhom svetim. To je suština tajne Hristovog rođenja“, istakao je Hrizostom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...