"SB" NA LICU MJESTA (II): Bevanda potpisao dva ugovora o finansiranju javnog prijevoza u Sarajevu (FOTO)

Bevanda i Ruhe su potpisali ugovor o zajmu za Projekt javnog prijevoza Sarajevo 1 - nabavka trolejbusa i rezervnih dijelova i ugovor o zajmu Projekt javnog prijevoza Sarajevo 2 - rekonstrukcija tramvajske pruge

Foto: MILUTIN STOJČEVIĆ/SB

  • Ekonomija

  • 05. Feb. 2020  05. Feb. 2020

  • 0

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktorica Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za srednju i jugoistočnu Europu Sharlote Ruhe danas su u Sarajevu potpisali dva ugovora za finansiranje javnog prijevoza u glavnom gradu BiH. 

Bevanda i Ruhe su potpisali ugovor o zajmu za Projekt javnog prijevoza Sarajevo 1 - nabavka trolejbusa i rezervnih dijelova i ugovor o zajmu Projekt javnog prijevoza Sarajevo 2 - rekonstrukcija tramvajske pruge.

Ova dva ugovora, kako je izjavio Bevanda, unaprijedit će gradski prevoz u Sarajevu, te doprinijeti zaštiti okoliša i smanjenju zagađenja zraka. Prvi ugovor u vrijednosti 15 miliona eura odnosi se na nabavku trolejbusa i rezervnih dijelova, a dio sredstava planiran je za konsultantske usluge  tokom provedbe ovog projekta.

(SB/Fena) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...