"SB" NA LICU MJESTA (III): Bili smo i na sjednici Zajedničke komisija za odbranu i sigurnost BiH (FOTO)

Komisija je usvojila je i u dalju parlamentarnu proceduru uputila i Izvještaj o radu Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za 2018. godinu

Foto: MILUTIN STOJČEVIĆ/SB

  • Vijesti

  • 05. Feb. 2020  05. Feb. 2020

  • 0

Zajednička komisija za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine danas je usvojila Izvještaj o izdatim ispravama i odbijenim zahtjevima za izdavanje isprava za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2017. godinu i Izvještaj o realizaciji izdatih isprava za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2017. godinu.

Usvojen je i u dalju parlamentarnu proceduru upućen Izvještaj o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za 2018. godinu.

Komisija je usvojila je i u dalju parlamentarnu proceduru uputila i Izvještaj o radu Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za 2018. godinu.

Članovi komisije usvojili su i Izvještaj o radu Nezavisnog odbora PSBiH za 2018. godinu, kao i Plan rada Nezavisnog odbora PSBiH za 2019. godinu.

Komisija je usvojila i Izvještaj o radu Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH za 2018. godinu, kao i Orijentacioni radni plan Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH za 2020. godinu.

S dnevnog reda sjednice, radi odsutnosti predlagača, skinuta je poslanička inicijativa Predraga Kojovića, kojom se Vijeće ministara BiH obavezuje da uradi analizu propusnosti državne granice BiH i opremljenosti Granične policije BiH za bolju kontrolu državne granice, saopćeno je iz PSBiH. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...