BOLJE NEGO IZ KINESKOG RESTORANA: Napravite slatko-kisele pileće batake i oduševite ukućane… (VIDEO)

Istočnjačke su se kuhinje, a posebno kineska, u svijetu proslavile različitim slatko-kiselim kombinacijama, ovo je jedna od njih…

  • Gastro

  • 07. Jan. 2020  

  • 0

SASTOJCI

1.2 kg pilećih bataka

50 ml balzamičnog octa

1 žličica senfa

40 g meda

1/2 žličice mljevene slatke paprike

1/2 žličice mljevene ljute paprike

1/2 žličice mljevenog đumbira

sol i papar

PRIPREMA

Prije svega napravimo umak za marinadu tako što u zdjelu ulijemo balzamički ocat, dodamo senf, med, mljeveni đumbir, slatku i ljutu mljevenu crvenu papriku, te izmiješamo sastojke.

Zatim u zdjelu dodamo pileće batake, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo rukom. Potom zdjelu poklopimo i ostavimo meso da se marinira oko jedan sat.

Marinirane batake složimo na rešetku iz pećnice i malo pričekamo da se višak marinade ocijedi. Zatim rešetku s mesom stavimo u pećnicu zagrijanu na 250°C, na sredinu pod gril.

Nakon 15-ak minuta, kada su bataci dobili boju, okrenemo ih, pečemo još 15-ak minuta i poslužimo.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...