GROM IZ VEDRA NEBA: Svi hrvatski vojnici HITNO POVUČENI IZ IRAKA, trenutno se nalaze...

Na snazi je suspenzija NATO-ove misije u Iraku

  • Regija

  • 07. Jan. 2020  07. Jan. 2020

  • 1

Sukladno odluci NATO saveza o izmještanju misije iz Iraka u Kuvajt, pripadnici Hrvatske vojske izmješteni su iz Bagdada u Kuvajt i nalaze se na sigurnom, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH)

U Kuvajt je izmješteno 14 pripadnika Hrvatske vojske, a sedam pripadnika 2. hrvatskog kontingenta kojima je završilo vrijeme trajanja misije bit će vraćeni u Hrvatsku.

Pratimo sigurnosnu situaciju sa saveznicima i donosit će se odgovarajuće odluke u koordinaciji sa saveznicima, priopćio je MORH i istaknuo da je sigurnost hrvatskih vojnika najvažnija, javlja Hina.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...