Gastro
SPECIJALITET TRADICIONALNE KUHINJE: Napravite sogan dolmu na malo drugačiji način, nećete se pokajati (VIDEO)
10. Feb. 20210
Ona je najukusnija, ali i najkomplikovanija od svih dolmi
Gastro
07. Jan. 2020 07. Jan. 2020
0
10 malih glavica luka
1 kašika bijelog sirćeta
500 gr mljevene teletine
1 šaka riže
1 kašika koncentrata paradajza
2 čehne bijelog luka
peršun
2 kašike putera
2 kašike paradajz pirea
so
biber
1, Glavice luka oguliti i odrezati gornje i donje strane.
2. Staviti u vodu sa sirćetom i prokuhati dok ne omekša.
3. Vaditi jednu po jednu membranu luka.
4. Pomiješati meso, rendani bijeli luk i rižu.
5. Smjesom puniti luk i redati ga u nauljenu šerpu.
6. Zaliti vodom da pokrije luk i kuhati sat vremena na laganoj vatri.
7. Pred kraj kuhanja na puteru propržiti paradajz pire i zaliti njime sogan dolmu.
8. Kuhati još 10-ak minuta i servirati.
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
Gastro
SPECIJALITET TRADICIONALNE KUHINJE: Napravite sogan dolmu na malo drugačiji način, nećete se pokajati (VIDEO)
10. Feb. 20210
Gastro
MIRISI I OKUSI DJETINJSTVA: Danas pravimo tradicionalnu SOGAN DOLMU, nema joj ravne…
30. Okt. 20190
Gastro
VRIJEME JE ZA SOGAN DOLMU: Uz bosanski specijalitet "gastro-provod" je zagarantovan
12. Okt. 20170
Estrada
„VIDIM DA PRATITE MOJ OPUS“: Okršaj na društvenim mrežama, sve je počelo kada je spomenut poznati Severinin kućni uradak…
Prije 20 min0
Politika
AMANPOUR KOD HADŽIFEJZOVIĆA NAJAVILA RASPLET: „Nema budućnosti ako je BiH podijeljena u entitete! Republika Srpska mora odgovarati…“
Prije 34 min0
Zdravlje
PRERANO I PREBRZO ĆELAVITE: Ništa ne brinite, priroda ima rješenje za opadanje kose!?
Prije 37 min0
Ekonomija
SJAJNE VIJESTI S JUGA ZEMLJE: Bh. kompanija pobijedila Kineze i dala najbolju ponudu za dionicu autoceste južno od Mostara, pogledajte kako će izgledati kada sve bude gotovo
Prije 58 min0
Gastro
SAMO ZA VAS: Napravite ovaj brzi kolač sa grizom i uživajte
05. Mar. 20210
Gastro
TAKO SU SLADILI NAŠI STARI: Napravite jednostavne, sočne i mekane čupavce i oduševite ukućane
05. Mar. 20210
Gastro
IDEALNO ZA SVAKU PRILIKU: Napravite ove hljepčiće sa parmezanom, ali ne zaboravite...
04. Mar. 20210
Gastro
BOLJE NEGO IZ PEKARE: Subota je, idealan dan za domaće kifle o kojima će se dugo govoriti (VIDEO)
06. Mar. 20210
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.