Gastro
MIRISI I OKUSI DJETINJSTVA: Danas pravimo tradicionalnu SOGAN DOLMU, nema joj ravne…
30. Okt. 20190
Ona je najukusnija, ali i najkomplikovanija od svih dolmi
Gastro
07. Jan. 2020 07. Jan. 2020
0
10 malih glavica luka
1 kašika bijelog sirćeta
500 gr mljevene teletine
1 šaka riže
1 kašika koncentrata paradajza
2 čehne bijelog luka
peršun
2 kašike putera
2 kašike paradajz pirea
so
biber
1, Glavice luka oguliti i odrezati gornje i donje strane.
2. Staviti u vodu sa sirćetom i prokuhati dok ne omekša.
3. Vaditi jednu po jednu membranu luka.
4. Pomiješati meso, rendani bijeli luk i rižu.
5. Smjesom puniti luk i redati ga u nauljenu šerpu.
6. Zaliti vodom da pokrije luk i kuhati sat vremena na laganoj vatri.
7. Pred kraj kuhanja na puteru propržiti paradajz pire i zaliti njime sogan dolmu.
8. Kuhati još 10-ak minuta i servirati.
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
Regija
PROCURILE FOTOGRAFIJE IZ ZADRA: Zbog ovoga je Zoran Milanović napustio obilježavanje akcije "Maslenica"
Prije 15 min0
Sport
ŠTA SE DOGAĐA U BARCELONI: Ronald Koeman potpuno izgubio živce, ovo se tiče i Miralema Pjanića
Prije 20 min0
Vijesti
SUD BiH PRESUDIO: Sakib Mahmuljin osuđen na 10 godina zatvora za ratne zločine!
Prije 34 min0
Mini market
SJEĆATE LI SE BIVŠEG PREMIJERA EDHEMA BIČAKČIĆA?: Sada je "stručnjak" za električne sisteme, evo šta prognozira predsjednik CIGRE...
Prije 43 min0
Gastro
GOTOVO ZA POLA SATA: Piletinu u lisnatom tijestu pripremite na ovaj način...
Prije 19h0
Gastro
SLANE ILI SLATKE, POTPUNO JE SVEJEDNO: Poklanjamo recept za izvrsne palačinke, nema šanse da ne uspiju (VIDEO)
21. Jan. 20210
Gastro
OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Na brzinu napravite domaći kruh s feta sirom, specijalitet grčke kuhinje (VIDEO)
20. Jan. 20210
Gastro
VRLO UKUSNA KOMBINACIJA: Napravite humus sa crvenom pečenom paprikom na ovaj način...
20. Jan. 20210
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.