NEKADAŠNJI REPREZENTATIVAC BOSNE I HERCEGOVINE, DANAS USPJEŠAN BIZISMEN: Otkrio planove za gradnju na Crnom Vrhu, Igmanu, Trebeviću…

Sarajevski poduzetnik Emir Granov za BiznisInfo govorio je o novom velikom razvojnom projektu na lokalitetu Crni Vrh, u sarajevskoj općini Centar

  • Ekonomija

  • 08. Jan. 2020  

  • 0

Osim toga, Granov govori i o drugim projektima koje realizuje ili planira realizirati sa investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Najavljuje otvaranje hotela O3 na Igmanu za 6. april, ali i gradnju stadiona po FIFA i UEFA standardima na toj planini. 

Otkriva da je u planu gradnja još jednog hotela na Trebeviću.

Kada očekujete da bi mogla početi realizacija projekta i kada će on biti u funkciji?

– Projekat se nalazi u finalnoj fazi, očekujemo raspisivanje tendera do kraja proljeća.Objekti na Crnom Vrhu odisat će luksuzom

Šta će sve sadržavati ovaj kompleks i o kolikom broju objekata je riječ?

– Na lokaciji koja je preko 30 godina nepravedno stajala zapuštena i na kojoj je prije rata započeta izgradnja poslovne zgrade koja nikada nije dovršena, planirana je izgradnja rezidencijalno poslovnog kompleksa koja će uključivati dvije suterenske etaže, u kojem će pored garažnih mjesta za stanare biti smještene i poslovne jedinice uključujući market, apoteku, frizersko kozmetičke usluge, vrtić, poliklinika, restoran, fitnes i spa centar.

Tu će biti i drugi sadržaji namijenjeni stanarima ali će pristup dijelu ovih sadržaja imati i šira lokalna zajednica. Iznad suterenskih etaža planirana je izgradnja pet stambenih objekata u kojem će biti stambene jedinice čistih i prostranih vizura, raznih kvadratura.Planirani koncept rezidencijalno poslovnog kompleksa se ogleda po principu najmodernijih svjetskih projekata koji su u svijetu prepoznati kao sinonim za urbano življenje.

Možete li otkriti kolika je vrijednost investicije?

– Nakon završetka izvedbenog projekta i definisanja materijalizacije tj. predmjera radova će uslijediti raspisivanje tendera te na osnovu prihvatljivih ponuda, znat ćemo ukupnu vrijednost investicije.   

altVećinski vlasnik firme Crni Vrh je kompanija Top One, iza koje stoje investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. S ovom kompanijom zajedno realizujete i druge projekte, poput hotela O3 na Igmanu. Možete li  kazati kada će biti otvoren taj hotel, i jesu li u pripremi evenutalno i neki novi projekti?

– Hotel planiramo otvoriti 6. aprila na Dan grada Sarajeva i nadamo se da ćemo otvorenjem našeg hotela doprinijeti razvoju turizma na našoj olimpijskoj planini Igman koja je u prethodnim godinama, po našem mišljenju, nepravedno zapostavljena.

Na Igmanu planiramo i izgradnju sportsko rekreativnog centra koji uključuje fudbalske terene po FIFA i UEFA standardima, teniske terene kao i zatvorenu halu za dvoranske sportove, kazao je Granov.

Integralni razgovor možete pročitati ovdje.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...