PREPUSTIO VLASNIČKI UDIO: Bivši bh. nogometaš dijeli vlasničku strukturu u svojoj kompaniji sa dugogodišnjim partnerom iz Emirata...

S njim bivši bh. nogometaš sarađuje na raznim zajedničkim projektima. 

  • Ekonomija

  • 11. Maj 2023  

  • 1

Sarajevska kompanija Granoff d.o.o. Sarajevo, u vlasništvu Emira Granova, ima novog suvlasnika.

Naime, firma Greenmont d.o.o. stekla je udio od 30 posto vlasničkog kapitala u modnoj kući Granoff. Ostatak je ostao u vlasništvu Granova.

Vlasnik Greenmonta je Mohammad Ibrahim Abdulrahman Alshaibani iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je duže vremena prisutan i aktivan u Bosni i Hercegovini. S njim bivši bh. nogometaš Emir Granov sarađuje na raznim zajedničkim projektima. 

Nakon niza uspješno realizovanih građevinskih projekata, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou, među kojima se u BiH ističu stambeni kompleks Bolgrano u sarajevskom naselju Šip, hotel Monti na Igmanu i ugostiteljski objekat Sunnyland na Trebeviću, grupa investitora krenula je i u realizaciju projekta Park Residence na Crnom vrhu kroz zajedničko suvlasništvo u firmi The Place d.o.o.

Naime, kompanija The Place Emira Granova kupila je i Hotel Igman u februaru prošle godine.

Granov je tada najavio da su kao grupacija spremni da ulaganjima obogate turističke sadržaje na ovoj planini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...