"FORD" JE ZAPOSLIO PRVE ROBOTE ZA LJUDSKO OKRUŽENJE: Evo šta rade...

Radi se o prva dva robota koje je proizveo Agility Robotics, a čija je posebnost da funkcioniraju u ljudskom okruženju, odnosno zajednici

  • Auto

  • 09. Jan. 2020  09. Jan. 2020

  • 0

Pola godine nakon najave Ford je u službu primio dva robota koja svojim karakteristikama mnoge podsjećaju na filmski klasik Terminator.

Radi se o prva dva robota koje je proizveo Agility Robotics, a čija je posebnost da funkcioniraju u ljudskom okruženju, odnosno zajednici. Mogu raditi u zatvorenim prostorima, logistici, ali i krajnjim dostavama kupcima. Cilj je ponuditi dostavnim tvrtkama optimalno rješenje, odnosno uz ovakvog robota, optimizirati cijeli postupak dostave krajnjem kupcu.

Suradnja dviju kompanija podrazumijeva opremanje Fordovih gospodarskih vozila ovakvim robotima čiji će sustavi autonomne vožnje moći davati informacije robotima i tako im olakšavati kretanje. Također, robot će dobiti informacije o pošiljci, ali i primatelju, poput lokacije i načina isporuke po želji kupca.

(Index.hr)     

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...