PROCURIO VIDEO; ČUDO IZ STUTTGARTA ODUŠEVILO SVIJET: Zavirite u Mercedes budućnosti, svi su mislili da ovo nije moguće… (VIDEO)

Na CES-u su ove godine, osim elektronike prisutni i automobili

  • Auto

  • 10. Jan. 2020  

  • 0

Zvijezda sajma svakako je novi koncept iz Mercedes-Benza. Automobil nosi ime Vision AVTR, a ime i izgled vozila inspirirani su filmom Avatar redatelja Jamesa Camerona, koji je i sam sudjelovao u dizajniranju ovog vozila.

U ovom slučaju AVTR je kratica za “Advanced Vehicle Transformation”.

Mercedes-Benz Vision AVTR nema upravljač, već bi se njime trebalo upravljati isključivo gestama, putem “kontrolne jedinice” smještene u sredini kabine.

Ni u vožnji Vision AVTR nije običan. Njegovi inovativni kotači omogućavaju mu kretanje bočno, do kuta od 30°, što bi značajno olakšalo manevriranje u uskim prostorima i pri parkiranju. Vozilo je načinjeno od ekološki održivih materijala, baterija je zamišljena kao kombinacija grafena i organskih spojeva i bez rijetkih metala, a pogon je potpuno električni.

Uostalom, pogledajte i sami kako izgleda na cesti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...