NAKON ODLUKE KOJA JE POTRESLA BRITANSKO KRALJEVSTVO SLIJEDE NOVI ŠOKOVI: Princ Harry i njegova supruga Meghan sele u Kanadu, ali tamo ih neće dočekati raširenih ruku...

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ovoga su tjedna šokirali kraljicu Elizabetu i ostatak kraljevske obitelji objavivši da se povlače s važnih kraljevskih dužnosti i da će više vremena provoditi u Sjevernoj Americi.

  • Šareni svijet

  • 10. Jan. 2020  

  • 0

Selidba britanskog princa Harryja i njegove supruge Meghan u Kanadu moglo bi kanadske porezne obveznike stajati milione dolara godišnje zbog sigurnosnih troškova, upozoravaju stručnjaci.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ovoga su tjedna šokirali kraljicu Elizabetu i ostatak kraljevske obitelji objavivši da se povlače s važnih kraljevskih dužnosti i da će više vremena provoditi u Sjevernoj Americi. 

Iako nisu rekli gdje planiraju boraviti, mnogi promatrači smatraju Kanadu kao logičan izbor jer je par tamo proveo posljednjih šest tjedana prošle godine, a Kanada je dio britanske zajednice zemalja koje priznaju kraljicu kao čelnicu svoje države.

Kanadska vlada vjerojatno bi imala zakonsku obvezu pružiti im sigurnost zbog njihova kraljevskog statusa, kažu sigurnosni stručnjaci.

"Ne vjerujem da vlada može odbiti jamčiti im sigurnost", rekao je Larry Busch, bivši policijski službenik koji se brinuo za sigurnost brojnih svjetskih vođa, uključujući i američke predsjednike i kraljevsku obitelj.

Trošak bi lako mogao narasti na milijune dolara, smatra Mike Zimet, šef tvrtke za zaštitu klijenata, među kojim su i američki senator Bernieja Sandersa i glumac Alec Baldwin.

"Ako žele privatnu zaštitu, tada oko njih mora biti izgrađen čitav zaštitni stroj", dodao je.

(SB / Agencije)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...