SREĆA PA KONAKOVIĆ NE ŽIVI KOD NJIH: U ovoj zemlji su uhapsili ministra jer je bio kriv zbog nestašice vode, ide u ZATVOR NA SEDAM GODINA…

Tužilaštvo je saopćilo da bi on mogao da dobije zatvorsku kaznu do osam godina, ukoliko bi bio proglašen krivim

  • Društvo

  • 11. Jan. 2020  

  • 0

Bugarski premijer Bojko Borisov smijenio je ministra zaštite životne sredine Nena Dimova koji je optužen za namjerno loše upravljanje snabdijevanjem vodom jednog grada u zapadnoj Bugarskoj.

Dimov je negirao krivicu i za nestašicu vode u gradu Perniku okrivio suho vrijeme i loše upravljanje lokalnih vlasti.

Uhapšen je i ostaće u pritvoru 72 sata.

Tužilaštvo je saopćilo da bi on mogao da dobije zatvorsku kaznu do osam godina, ukoliko bi bio proglašen krivim za puštanje vode u industrijske objekte uprkos saznanju da bi to moglo ugroziti snabdijevanje pitkom vodom Pernika i okolna sela.

"Oko 97.000 ljudi biće bez pristupa pitkoj vodi tokom narednih pet mjeseci, koju bi imali da je ministar radio svoj posao", rekao je novinarima tužilac Angel Kanev.

Kriza s vodom u industrijskom gradu, koji se nalazi 30 kilometara zapadno od glavnog grada Sofije, dostigla je vrhunac u novembru kada su lokalne vlasti uvele racionalizaciju vode zbog nedostatka zaliha iz obližnje brane Studena, jedinog izvora vode u tom gradu.

Stanovnici Pernika već nedjeljama protestuju zbog nestašice vode.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...