MLAĐEN BOŽOVIĆ SE RASKUKAO: "Ne znam zašto me SDA osporava, ALI ISHOD..."

Mjesec dana me osporavaju. To je već politika, a u politiku nikad nisam volio da se upuštam. Nisam ni sa kim razgovarao, niti hoću da razgovaram – rekao je Božović za portal Klix.

  • Politika

  • 14. Jan. 2020  

  • 0

Kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Mlađen Božović kaže da ne zna zašto je Stranka demokratske akcije (SDA) dovela u pitanje njegovo imenovanje uoči sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i da se ne zamara ishodom.

 – Vjerujte da ne znam, mjesec dana me osporavaju. To je već politika, a u politiku nikad nisam volio da se upuštam. Nisam ni sa kim razgovarao, niti hoću da razgovaram – rekao je Božović za portal Klix.

On navodi da trenutno nastoji da se isključi iz političkih previranja, kao i da se ne uzbuđuje u slučaju da ne dobije potrebnu podršku u parlamentu BiH.

 Funkcioner SNSD Zoran Tegeltija rekao je danas u Sarajevu da će SDA stav o imenovanju Božovića za ministra saopštiti u četvrtak, 16. januara pred početak sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

 Tegeltija, koji je i predsjedavajući Savjeta ministara, napomenuo je da je raniji dogovor bio da će biti prihvaćen kandidat za koji ni Agencija za istrage i zaštitu BiH, niti Centralna izborna komisija BiH neće imati primjedbi.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi da u četvrtak, 16. januara, odluči da li će Božović, koga je predložio DNS, biti imenovan za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Komisija Predstavničkog doma parlamenta BiH za pripremu izbora Savjeta ministara početkom januara nije podržala Božovićevo imenovanje za ministra, ali ova odluka nije obavezujuća za Predstavnički dom.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upozorio je da bi ponovno osporavanje Božovićevog izbora značilo novu krizu u BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...