NOVI DETALJI EKSPLOZIJE U ŠPANIJI: Jedno lice poginulo, više povrijeđenih

Najmanje jedno lice poginulo je nakon eksplozije u fabrici u španskoj oblasti Taragona u Kataloniji, javili su španski mediji.

  • Svijet

  • 14. Jan. 2020  14. Jan. 2020

  • 0

Španski listovi "Mundo" i "Periodico" objavili su da je jedno lice poginulo, a list "Vangardija" piše da je osoba poginula kada se usljed detonacije srušila obližnja zgrada.

Mediji su ranije javili da je najmanje četvoro ljudi povrijeđeno je u požaru koji je izbio nakon eksplozije, od toga jedno teže.

U katalonske vatrogasne brigade rečeno je da je spašeno troje ljudi, kojima se trenutno pruža hitna medicinska pomoć.

Na licu mjesta nalazi se dvadesetak vozila hitnih službi.

Iz agencije za civilnu zaštitu saopšteno je da za sada nema naznaka toksičnog oblaka, ali se mještanima savjetuje da ostanu u zatvorenom prostoru.

U ranijem saopštenju agencije navodi se da je eksplozija, vjerovatno, rezultat "hemijskog incidenta".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...